Голландська коаліція збирається заборонити паранджу

Поділитися
Лідер нідерландської ультраправої Партії свободи Герт Вілдерс заявив, що майбутній уряд планує заборонити носіння паранджі в громадських місцях. Про це в четвер, 30 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
Лідер нідерландської ультраправої Партії свободи Герт Вілдерс заявив, що майбутній уряд планує заборонити носіння паранджі в громадських місцях. Про це в четвер, 30 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. «Ми мусимо боротися проти ісламізації Нідерландів», - сказав Вілдерс. За його словами, майбутній уряд також обговорить питання про скорочення кількості іммігрантів, що приїжджають до країни, в два рази. Зазначимо: в переговорах про формування нового уряду, крім Партії свободи, брали участь ще три політичні об'єднання, що одержали парламентські місця на виборах 9 червня. За підсумками дискусії Народна партія за свободу й демократію Марка Рютте й Християнсько-демократичний заклик Максима Верхагена сформували коаліцію, в яку партія Вілдерса формально не ввійшла. Проте було досягнуто домовленості про те, що депутати Партії свободи підтримуватимуть починання міноритарного коаліційного кабінету своїм голосуванням у парламенті. Нагадаємо, що парламентські вибори пройшли в Нідерландах у червні. Найбільшу кількість голосів отримали Народна партія за свободу й демократію та Партія за працю. На третьому місці несподівано опинилася ультраправа Партія свободи, представники якої зайняли більше 20 депутатських крісел замість колишніх дев'яти. Лідер цієї політсили - Герт Вілдерс - став відомим після того, як створив антиісламський фільм "Фітна". Депутат і його прихильники активно виступають проти ісламізації Європи й за те, щоб до Нідерландів було заборонено іммігрувати уродженцям Туреччини та Марокко. У 2009 році партії Вілдерса вдалося отримати чотири місця в Європарламенті. При цьому Партія свободи брала участь у європейських виборах вперше. Нагадаємо: раніше законодавчу заборону на носіння жіночого мусульманського одягу, який повністю закриває обличчя, ввели у Франції. Закон схвалили обидві палати парламенту; зараз його розглядає суд. Якщо суд не зажадає внести корективи, документ вступить у силу.

За матеріалами Корреспондент.net

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі