Генсек НАТО: Грузія обов'язково стане членом альянсу

Поділитися
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, який зараз перебуває у Тбілісі, запевнив грузинських депутатів у тому, що Грузія обов'язково стане членом Північноатлантичного альянсу.
Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен, який зараз перебуває у Тбілісі, запевнив грузинських депутатів у тому, що Грузія обов'язково стане членом Північноатлантичного альянсу.На зустрічі із законодавцями він сказав: «Ми надаємо великого значення сильному партнерству Грузії і НАТО. Я з нетерпінням чекаю розгляду питання на сьогоднішніх зустрічах, як нам поглибити нашу співпрацю». За його словами, «рішення, прийняте на Бухарестському саміті, залишається незмінним - Грузія стане членом НАТО». «Альянс, - повідомив Расмуссен, - допомагає Грузії у досягненні необхідних критеріїв, і ми продовжимо роботу в цьому напрямку». Як зазначив спікер парламенту Грузії Давид Бакрадзе, питання, які обговорюються в контексті вступу країни до НАТО, «носять технічний характер - коли і в якій формі це буде реалізовано». «Альянс, - визнав він, - зацікавлений у покращенні відносин з Росією, але генеральний секретар був дуже чіткий у своїй позиції - поліпшення відносин не відбудеться за рахунок інтересів Грузії, а за рахунок основних принципів міжнародного права і цінностей». Як заявив Бакрадзе, Расмуссен також наголосив на необхідності виконання Росією угоди щодо припинення вогню і виведення своїх збройних сил із території Грузії.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі