Генпрокуратура розраховує передати до суду справу Лозінського вже в серпні

Поділитися
В органах прокуратури сподіваються, що екс-депутат Верховної Ради від БЮТ Віктор Лозінський до кінця липня дочитає останні чотири томи з його справи, яку потім можна буде передати до суду.
В органах прокуратури сподіваються, що екс-депутат Верховної Ради від БЮТ Віктор Лозінський до кінця липня дочитає останні чотири томи з його справи, яку потім можна буде передати до суду.Про це у четвер, 22 липня, повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько на прес-конференції «Що стосується Лозінського. Справа складається із 38 томів. Лозінський у нас ознайомився із 34 томами. А друга особа, яка перебуває під вартою, це єгер [Василь, - ред.] Перепелиця - він ознайомився із 35 томами, тобто залишилося три томи. І тому ми сподіваємося і на свідомість Лозінського, і на свідомість Перепелиці, що останні три-чотири томи вони прочитають до кінця липня - перших чисел серпня, і ми в серпні плануємо направити справу до суду», - заявив голова відомства. Нагадаємо, у червні 2009 року на території мисливських угідь у Кіровоградській області у результаті зіткнення з народним депутатом від БЮТ Юрієм Лозінським, районним прокурором Євгеном Горбенком та начальником райвідділу міліції Михайлом Ковальським загинув місцевий житель 1954 року народження Валерій Олійник. За даним фактом Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого знущання, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого). Вже у липні Верховна Рада позбавила Віктора Лозінського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і доставку до суду. Того ж місяця екс-депутат був оголошений у міжнародний розшук. Віктор Лозінський здався правоохоронним органам у березні 2010 року і відтоді знаходиться під арештом в Лук'янівському СІЗО. Свою провину екс-депутат не визнає.Справа ректора МихайловаТим часом, 22 липня перший заступник Медведька Віктор Пшонка заявив, що генеральна прокуратура має намір до вересня передати до суду кримінальну справу за обвинуваченням ректора Київської державної академії водного транспорту ім. Сагайдачного Василя Михайлова. Він був заарештований в кінці 2009 року за звинуваченням в організації злочинного угрупування, члени якого займалися розбещенням неповнолітніх та виготовленням порнографічної продукції. «За цією кримінальною справою закінчується досудове слідство, чотири людини заарештовано, із них двоє - громадяни іноземної держави. І я думаю, що до кінця серпня ця справа буде передана до суду», - сказав Пшонка. За словами першого заступника генпрокурора, затримка у розслідуванні цієї справи пов'язана тільки із завершенням експертиз та затримкою в деяких слідчих діях через клопотання адвокатів.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі