Генпрокуратура проводить масштабні перевірки дотримання законодавства у сфері земельних ресурсів

Поділитися
Генеральна прокуратура України організувала перевірки стану дотримання законодавства у сфері земельних ресурсів у всіх регіонах держави. Перевірки проводяться на виконання розпорядження президента Віктора Януковича, повідомляє прес-служба ГПУ у четвер, 12 серпня.
Генеральна прокуратура України організувала перевірки стану дотримання законодавства у сфері земельних ресурсів у всіх регіонах держави. Перевірки проводяться на виконання розпорядження президента Віктора Януковича, повідомляє прес-служба ГПУ у четвер, 12 серпня. Прокурорські перевірки показали, що порушення в цій сфері мають місце на всіх стадіях земельних правовідносин. Об'єктами протиправних посягань як правило є землі природно-заповідного фонду, історико-культурного, лісогосподарського, сільськогосподарського, рекреаційного призначення та водного фонду. Цьому сприяє ненанесення їхніх меж на місцевості, незавершеність розмежування земель державної та комунальної власності, інвентаризації земель та їх грошової оцінки. Посадові особи контролюючих органів допускають порушення законодавства при погодженні документації із землеустрою щодо відведення землі, зазначають у ГПУ. Прокурорські перевірки з цих питань тривають. З метою їх координації у Генпрокуратурі створено робочу групу, такі ж групи утворені в кожній області. За результатами перевірок стану додержання земельного законодавства заплановано провести у вересні поточного року розширену колегію. Хід перевірок із зазначених питань перебуває під особистим контролем генерального прокурора Олександра Медведька. Нагадаємо, 23 червня президент Янукович доручив провести перевірки стану дотримання законодавства в сфері земельних ресурсів. 3 серпня він заявив про необхідність проведення в Криму розслідування за фактами порушень законодавства у сфері земельних відносин.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі