Генпрокуратура пообіцяла захист ЗМІ

Поділитися
Генеральна прокуратура України запевнила, що захищатиме права засобів масової інформації від протиправних і злочинних посягань. Про це йдеться в оприлюдненому в п'ятницю, 30 липня, висновку ГПУ за результатами перевірки в зв'язку зі зверненням екс-президента Леоніди Кравчука.
Генеральна прокуратура України запевнила, що захищатиме права засобів масової інформації від протиправних і злочинних посягань. Про це йдеться  в оприлюдненому в п'ятницю, 30 липня, висновку ГПУ за результатами перевірки в зв'язку зі зверненням екс-президента Леоніди Кравчука.«Органи прокуратури, виконуючи доручення Президента України стосовно відстоювання інтересів журналістів, активно застосовуватимуть надані законом повноваження для захисту прав засобів масової інформації від протиправних та злочинних посягань», - мовиться у повідомленні прес-служби відомства. За її даними, з 2005 року органами прокуратури порушено і велося розслідування з 23 кримінальних справ, що стосуються професійної діяльності журналістів. 11 з них направлено до суду, шість – розслідуються. Зокрема, за інформацією прес-служби, прокуратура Київського району Донецька направила до суду кримінальну справу стосовно співробітника спецбатальйону судової міліції «Грифон» за фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста. Правоохоронець, за даними слідства, в приміщенні Київського райсуду Донецька наніс легкі тілесні ушкодження журналістові газети «Острів», який фіксував на відеокамеру судовий процес. «Всі інші заяви про подібні факти розглядаються прокуратурою відповідно до законодавства України», - наголошується в повідомленні. Окрім того, у відомстві запевняють, що прокуратура постійно завертає увагу на  негайне реагуванню на порушення закону з боку співробітників органів внутрішніх справ, що пов'язані з насильством у райвідділах міліції, та інші службові злочини. Нагадаємо, Леонід Кравчук 19 липня звернувся до глави держави Віктора Януковича з закликом не допустити перетворення правоохоронних органів і спеціальних служб на «інструменти політичної  гри».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі