Гельсінська спілка: Міліція дедалі частіше порушує права українців

Поділитися
Українська Гельсінська спілка з прав людини фіксує зростання кількості порушень прав людини міліцією, які сталися вже за нового керівництва МВС.

Українська Гельсінська спілка з прав людини фіксує зростання кількості порушень прав людини міліцією, які сталися вже за нового керівництва МВС.

Зокрема, за даними Гельсінської спілки, збільшується кількість насильства з боку правоохоронних органів, яке проявляються зокрема, при проведенні мирних зібрань, або при затриманнях мирних осіб, зауважує виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини, Володимир Яворський.

«Збільшується кількість повідомлень про катування, про смерті в районних відділках і ми це пов’язуємо перш за все з тим, що з приходом нового міністра було скасовано Управління моніторингу дотримання прав людини в системі МВС. Тепер фактично руки у міліції більше розв’язані, ніж це було наприклад минулі 3-4 роки», – наголосив правозахисник.

У звіті за перше півріччя 2010 року на колегії МВС перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Попков взагалі оминув увагою проблему застосування сили при розгоні міліцією мирних демонстрацій. При тому Українська Гельсінська спілка зазначає: за останні три місяці міліція розігнала із застосуванням фізичної сили більше демонстрацій, ніж за два останні роки разом узяті.

У Міністерстві внутрішніх справ України вчора повідомили, що зростання кримінальних злочинів за перше півріччя 2010 року відбулося в усіх регіонах країни.

«Оперативна ситуація в державі залишається складною. Майже на третину збільшилась кількість зареєстрованих злочинів. Зростання кримінальних проявів відбулося в усіх без винятку регіонах», — повідомив перший заступник глави МВС Сергій Попков під час розширеного засідання колегії МВС у вівторок у Києві.

За матеріалами Радіо "Свобода"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі