«Газпром» вимагає виключити себе з розгляду спору між НАК «Нафтогаз» і «РосУкрЕнерго»

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Причиною неучасті ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражному процесі стало те, що у вересні 2009 року, у зв'язку з відновленням арбітражного процесу між «Нафтогазом» і «РосУкрЕнерго», російська компанія вимагала НАК «Нафтогаз» не втягувати «Газпром» до спору з третіми особами.
Причиною неучасті ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражному процесі стало те, що у вересні 2009 року, у зв'язку з відновленням арбітражного процесу між «Нафтогазом» і «РосУкрЕнерго», російська компанія вимагала НАК «Нафтогаз» не втягувати «Газпром» до спору з третіми особами. Така інформація зазначена в листі заступника голови правління ВАТ «Газпром» Валерія Голубєва, який також є головою координаційної ради «РосУкрЕнерго», голові правління НАК «Нафтогаз України» Олегу Дубині. «Ми вже неодноразово звертали Вашу увагу, що ВАТ «Газпром» і РОСУКРЕНЕРГО АГ є самостійними юридичними особами. У зв'язку з цим вважаємо неприпустимими, щоб НАК «Нафтогаз України» будував свою лінію захисту в спорах з третіми особами на залученні до таких спорів ВАТ «Газпром», а тим більше – на помилкових заявах в адресу як самого ВАТ «Газпром», так і його керівництва», - мовиться у листі Голубєа. Нагадаємо, що 50% РУЕ належать «Газпрому», окрім того є власником усього газу, що постачає РУЕ. До того ж керівництво «Газпрому» наполегливо рекомендує НАК «Нафтогаз» негайно відкликати своє подання проти «РосУкрЕнерго» зі Стокгольмського арбітражного суду. «Пропоную Вам з метою уникнення конфлікту між ВАТ «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» негайно відкликати   Заяву з Арбітражного інституту Торгової палати м. Стокгольма і в майбутньому не використовувати подібних методів і аргументів у відносинах з ВАТ «Газпром», - мовиться у листі Валерія Голубєва. Подібну реакцію у керівництва ВАТ «Газпром» викликало третє позовне подання НАК «Нафтогаз» в Стокгольмський арбітраж. На думку російської сторони, подання містило «невірно викладені факти, умисне спотворені і вільне трактування подій і документів, а також  твердженнях, що не відповідають дійсності, стосовно   ВАТ «Газпром» і його посадових осіб». Детальніше читайте в матеріалі Алли Єрьоменко «Лист-«відмичка».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі