Гаїті: Масові заворушення, миротворці застосовують зброю

Поділитися
Тисячі протестуючих гаїтян вийшли на вулиці Кап-Аїтьєна, другого за величиною міста в країні. Вони підпалювали поліцейські ділянки і кидали каміння в служителів правопорядку, погрожуючи зруйнувати базу місії ООН. У поширенні холери на острові звинувачують миротворців з Непалу.
Тисячі протестуючих гаїтян вийшли на вулиці Кап-Аїтьєна, другого за величиною міста в країні. Вони підпалювали поліцейські ділянки і кидали каміння в служителів правопорядку, погрожуючи зруйнувати базу місії ООН. У поширенні холери на острові звинувачують миротворців з Непалу.Миротворці ООН зізналися, що застрелили одну людину в ході зіткнень із місцевими жителями, які звинуватили миротворців у спалаху епідемії холери. За заявою військовослужбовців, вони діяли з метою самооборони, коли демонстранти почали закидати їх камінням. Влада Гаїті вже оголосила холеру загрозою національній безпеці країни. Ситуацію з розповсюдженням холери значно погіршив шторм, що пройшов 7 листопада в районі гаїтянської столиці. Влада робила все можливе, щоб стримати поширення смертельно небезпечного захворювання. Після урагану "Томас" це навряд чи можливо. Холера - інфекція, що поширюється переважно через воду. А вона зараз на Гаїті всюди. Однак не вистачає головного - води питної. Окрім того, у пацієнтів c холерою відзначається одночасно тиф. Землетрус, що стався у січні 2010 року, забрав життя 250 тисяч людей. Стихійне лихо завдало тоді серйозної шкоди системам водопостачання і каналізації в місті, які й до того перебували у жалюгідному стані. Заступник директора Панамериканської організації охорони здоров'я - регіонального відділення ВООЗ Йон Андрус провів паралель між нинішнім спалахом холери на Гаїті і останньою великої епідемією цієї хвороби в країнах Латинської Америки, що почалася у Перу в 1991 році. За його оцінкою, у разі, якщо епідемія на Гаїті триватиме кілька років, можна очікувати, що число хворих складе 270 тисяч осіб.

За матеріалами Бі-бі-сі, ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі