Гаїті: Число жертв холери зросло до 500

Поділитися
За інформацією міністерства охорони здоров'я Гаїті, у результаті останнього спалаху холери померли 544 людини, близько 8 тисяч перебувають на лікуванні у лікарнях країни. Щонайменше 120 людей є носіями холери в столиці Гаїті Порт-о-Пренс.

За інформацією міністерства охорони здоров'я Гаїті, у результаті останнього спалаху холери померли 544 людини, близько 8 тисяч перебувають на лікуванні у лікарнях країни. Щонайменше 120 людей є носіями холери в столиці Гаїті Порт-о-Пренс.

За словами медиків, захворювання "хронічно" присутнє у місті. Побоювання, що хвороба пошириться на столицю, з'явилися відразу, як тільки стали надходити повідомлення про те, що на півночі країни у жовтні були зафіксовані випадки захворювання на холеру.

Гостра кишкова інфекція вже поширилася на 10 регіонів Гаїті, і кількість загиблих зросла більш ніж на 100 осіб за останній тиждень.

Хвороба поширюється головним чином під час пиття незнезараженої води. Влада Гаїті побоювалася, що ураган Томас, який минулого тижня приніс проливні дощі і викликав зсуви і повені, погіршить епідеміологічну ситуацію.

Житель Гаїті під проливним дощем

Жертвами урагану стали 20 людей, 36 поранено, а 11 вважаються зниклими безвісти.

За словами представників гуманітарних агентств, повінь може сприяти поширенню холери через погіршення санітарних умов, в результаті чого вони будуть змушені пити заражену воду.

Річка Артібоніте на північ від Порт-о-Пренса, яка вийшла з берегів минулими вихідними, як вважають, є джерелом розповсюдження захворювання.

Ураган пройшов, не зачепивши наметові табори у самій столиці Гаїті і навколо неї. У цих тимчасових будинках живуть близько 1,3 млн осіб, які втратили своє постійне житло в результаті січневого землетрусу.

Співробітники гуманітарних місій кажуть, що мешканці таборів, у порівнянні з жителями нетрів, мають кращі умови, оскільки в їхньому розпорядженні знаходяться туалети, і вони мають доступ до питної води.

За словами медиків, епідемія загрожує приблизно 3 мільйонам жителів Порт-о-Пренса.

Холера викликає діарею і блювоту та призводить до важкого обезводнення організму. Хвороба піддається лікуванню у разі використання антибіотиків і поповнення втраченої рідини.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі