Федерація роботодавців: Восени Україну накриє друга хвиля кризи

Поділитися
Восени цього року Україна відчує другу хвилю кризи. Таку думку висловив голова Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Олійник. Про це він заявив 19 липня в ефірі телеканалу 1+1.
Восени цього року Україна відчує другу хвилю кризи. Таку думку висловив голова Федерації роботодавців України (ФРУ) Дмитро Олійник. Про це він заявив 19 липня в ефірі телеканалу 1+1. На думку Олійника, ситуація буде погіршуватися у зв'язку з масовим неповерненням ПДВ. "Зараз ситуація на грані. ПДВ бізнесу до цих пір не відшкодували. Роботодавцям нічим платити зарплату. Якщо ситуацію не змінити сьогодні ж - восени буде друга хвиля кризи, і вона буде штучною. Ми звертаємося до влади із цього приводу, але нічого не змінюється, якщо не відреагувати зараз - тоді боротися набагато складніше буде. Друга хвиля накриє бізнес і бюджет. Вибиратися з цього буде складніше, ніж раніше", - відзначив голова ФРУ. Він також спрогнозував зупинку підприємств і збільшення числа безробітних восени через невідшкодування ПДВ. "Це означає, що підприємства будуть продовжувати знекровлювати, у підприємств будуть забирати оборотні кошти, але наше чітке розуміння - межу можливості підприємств за рахунок своїх оборотних коштів виживати, вже перейдено ... Із вересня ми будемо мати за системою накопичення безліч підприємств, які будуть зупинятися", - підкреслив експерт. Тим часом, міжнародне рейтингове агентство Moody's у своїй новій доповіді спрогнозувало, що зростання реального валового внутрішнього продукту України у 2010 році може скласти 3,3%, а у 2011 році - зросте до 4,5%, повідомляє прес-служба агентства. Інфляція в Україні у 2010 році очікується на рівні 11,4%, у 2011 році - 11%. Поточний офіційний макроекономічний прогноз України передбачає зростання ВВП у 2010 році на 3,7% при інфляції 13,1%. Нагадаємо, раніше, 6 липня, міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валюті України до «В» із «В-», прогноз рейтингу - «стабільний». Підвищення суверенних рейтингів України відбулося після досягнення домовленості з МВФ щодо нової лінії кредитування.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі