Facebook покарав розробників за продаж даних користувачів

Поділитися
Керівництво Facebook, найбільшої у світі соціальної мережі, покарало розробників програм за продаж ID своїх користувачів рекламодавцям і компаніям зі збору даних.

Керівництво Facebook, найбільшої у світі соціальної мережі, покарало розробників програм за продаж ID своїх користувачів рекламодавцям і компаніям зі збору даних.

Близько 12 розробників, імена яких не розголошуються, будуть позбавлені доступу до платформи Facebook на шість місяців.

У майбутньому вони також будуть зобов'язані передавати дані своїх програм на перевірку, повідомив представник соцмережі Майк Вернал. Він додав, що Facebook також досягла угоди з компанією Rapleaf, яка прив'язувала ID учасників соцмережі до своєї власної бази даних інтернет-користувачів, а потім її продавала.

За умовами договору, Rapleaf погодилася видалити всі унікальні номери користувачів, отримані від програм, і пообіцяла не збирати їх у майбутньому, пише The Register. Подібні заходи з боку Facebook були зроблені після розслідування, яке було проведено газетою «The Wall Street Journal».

Нагадаємо, два тижні тому видання з'ясувало, що десятки популярних програм соцмережі торгували даними користувачів. З'ясувалося, що компанія Zynga (розробник гри FarmVille) збирала і продавала рекламодавцям ID щонайменше 218 мільйонів користувачів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі