Єврокомісія не буде переслідувати Францію за висилання циган

Поділитися
Європейська комісія повідомила, що не буде домагатися введення правових санкцій проти Франції - у зв'язку з недавньою депортацією з цієї країни 8 тисяч циган, в основному громадян Румунії та Болгарії.
Європейська комісія повідомила, що не буде домагатися введення правових санкцій проти Франції - у зв'язку з недавньою депортацією з цієї країни 8 тисяч циган, в основному громадян Румунії та Болгарії.Вівіан Редінг - член Єврокомісії, що курирує правові питання, - повідомила сьогодні, що Франція погодилася з вимогою комісії - привести своє законодавство у відповідність до вимог ЄС про свободу пересування громадян усередині Євросоюзу. Президент Франції Ніколя Саркозі привітав рішення Єврокомісії, заявивши, що звинувачення у дискримінації циган, що звучали на адресу французької влади, були несправедливі з самого початку. Раніше виконавчий орган ЄС - Європейська комісія - прийняла рішення подати до суду на Францію за порушення прав циган, що могло обернутися для країни значними штрафами. Нагадаємо, Франція розпочала висилати нелегалів-циган до Румунії і Болгарії 18 серпня. Загалом з території країни вже видворено більше тисячі осіб. Як заявила французька влада, табори, в яких проживали цигани, були «джерелом торгівлі людьми, страхітливих умов життя, експлуатації дітей з метою жебрацтва, проституції та злочинності».

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі