Енергосистема США слабо захищена від злому

Поділитися
Вразливості, виявлені у комп'ютерній системі, відповідальній за управління енергосистемою США, можуть стати причиною крадіжки інформації та несанкціонованого перерозподілу і відключення потужності, йдеться у попередженні, опублікованому Департаментом енергетики США.
Вразливості, виявлені у комп'ютерній системі, відповідальній за управління енергосистемою США, можуть стати причиною крадіжки інформації та несанкціонованого перерозподілу і відключення потужності, йдеться у попередженні, опублікованому Департаментом енергетики США.Згідно з дослідженням, проведеним Idaho National Lab на основі даних 2003-2009 років, багато проблем можна легко усунути, і для цього немає потреби у виділенні значних коштів. Серед найбільш поширених причин вразливості - низький рівень парольного захисту і відключене шифрування під час передачі даних. На думку влади, під загрозою знаходиться не тільки енергосистема, але й об'єкти міської інфраструктури: системи водопостачання, метрополітени, аеропорти та інші місця громадського користування. "Поданий звіт вказує на реальні загрози, захиститися від яких можна з використанням цілком стандартних прийомів, що відомі вже протягом багатьох років", - стверджує колишній високопоставлений співробітник Департаменту національної безпеки США Мішель Квон.

За матеріалами Security Lab

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі