Експерти: За рік унція золота подорожчає на 250-270 доларів

Поділитися
У середу, 13 жовтня, черговий рекорд поставила ціна на золото. На найбільшому нью-йоркському золотому ринку до кінця торгів вона досягла свого нового історичного максимуму - 1375,7 доларів за тройську унцію. Про це повідомили ЗМІ.

У середу, 13 жовтня, наступний рекорд поставила ціна на золото. На найбільшому нью-йоркському золотому ринку до кінця торгів вона досягла свого нового історичного максимуму - 1375,7 доларів за тройську унцію. Про це повідомили ЗМІ.

Згідно з повідомленнями, такі зміни вартості дорогоцінного металу сталися через те, що з'явилася інформація про прагнення Китаю закупити золото в свої валютні державні резерви з метою зменшити залежність від долара США.

«Золото перетворилося на третю світову резервну валюту після долара й євро, - заявив економіст і видавець економічного бюлетеня« Гартман леттер» Деніс Гартман. - Ціни на золото продовжать зростати».

На цьому тижні банк «Голдман Сакс» опублікував прогноз, згідно з яким до жовтня 2011 року ціна тройської унції досягне 1650 доларів.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі