Експерти: Спроби виправити проект Податкового кодексу до передачі до Ради - марна трата бюджетних коштів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Нова редакція Податкового кодексу, яка була опублікована 3 серпня в газеті «Урядовий кур'єр», принципово не відрізняється від старої. При цьому спроби виправити документ під час народного обговорення до його передачі до Верховної Ради приречені на провал і є марною тратою бюджетних коштів.

Нова редакція Податкового кодексу, яка була опублікована 3 серпня в газеті «Урядовий кур'єр», принципово не відрізняється від старої. При цьому спроби виправити документ під час народного обговорення до його передачі до Верховної Ради приречені на провал і є марною тратою бюджетних коштів.

Про це заявляють партнери юридичної фірми «КМ Партнери» Олександр Мінін та Олександр Шемяткін для «Дзеркала тижня», аналізуючи опублікований для всенародного обговорення проект Податкового кодексу.

Експерти відзначають, що нова редакція документа особливо не відрізняється від старої, яка викликала шквал критики з боку підприємців і опозиції.

«Можемо відразу засмутити багатьох: якщо відкинути косметичний ремонт, то документ опублікували практично той самий. Скажемо прямо - ще у липні виникли побоювання, що буде саме так», - пояснюють вони.

По-перше, нагадують експерти, ще 15 липня на зустрічі з бізнесом прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що із запропонованих до проекту більш ніж 5 тисяч поправок було враховано тільки 300.

«По-друге, виділеного на доопрацювання часу було явно недостатньо для серйозної переробки документа. На підтвердження цього з Мінфіну стала просочуватися інформація про те, що співробітники міністерства просто не витримують навантаження, пов'язаного з роботою над проектом, і потихеньку звільняються. По-третє, в якості бази для доопрацювання кодексу використовувався оскандалений проект», - вказують Мінін і Шемяткін.

Як відзначають при цьому експерти, можна однозначно стверджувати, що виправити проект Податкового кодексу до 5 вересня, коли він має бути переданий до профільного комітету Верхової Ради, неможливо, до нього можна внести тільки «косметичні виправляння».

«Вже зараз на 99,9% (0,1% для дива виключати ніколи не варто) можна передбачити: кодекс, який буде прийнятий у вересні, не буде прогресивним, зрозумілим і корисним для бізнесу. Він дасть економіці тільки мінус. Всі спроби виправити документ, включаючи, на жаль, і всенародне обговорення, зведуться до суєти і порожньої трати бюджетних коштів», - резюмують вони.

Детальніше читайте у статті Олександра Мініна і Олександра Шемяткіна «Яке із лих менше» у свіжому номері «ДТ».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі