Експерт МВФ попередив про підвищення ризиків для світової економіки

Поділитися
Офіційний представник Міжнародного валютного фонду Геррі Райс вважає, що світова економіка «продовжує відновлюватися» після кризи, однак ризик настання нового спаду збільшився.
Офіційний представник Міжнародного валютного фонду Геррі Райс вважає, що світова економіка «продовжує відновлюватися» після кризи, однак ризик настання нового спаду збільшився.«Ми очікуємо, що стримане відновлення економіки буде тривати якийсь час, а крихкість балансу буде обмежувати капіталовкладення у приватному секторі», - сказав Райс. Нагадаємо, напередодні один із провідних аналітиків, професор Нью-Йоркського університету Нуріель Рубіні прогнозував найближчим часом важкий час для американської та світової економіки. За його оцінками, у III кварталі поточного року економічне зростання у США складе 1%. При цьому до 40% збільшилася ймовірність вступу американської економіки у нову рецесію. «Тенденції, що сприяли економічному зростанню у першому півріччі, у другому змінилися на протилежні і зараз заважають просуванню вперед», - підкреслив Рубіні. Як констатують аналітики ІК «Грандіс Капітал», побоювання інвесторів з приводу рецесії повторенняв  європейській та світовій економіці продовжує наростати. «Незважаючи на те, що європейська економіка, як і раніше, перебуває у відносно непоганій формі, низка економістів продовжують говорити про можливість повторної рецесії, обгрунтовуючи таку думку тим фактом, що уряди ЄС скоротили витрати на підтримку економічної активності щоб знизити дефіцити», - говорилося раніше в щоденному аналітичному огляді ІК «Грандіс Капітал». Як вважає Стігліц, «проводити скорочення у прибуткових інвестиціях тільки для того, щоб краще виглядала загальна картина боротьби з дефіцитом - нерозумно». «Оскільки країни зони євро сфокусовані на штучній цифрі у 3% дефіциту, яка не має під собою ніяких реальних пояснень, вони ризикують увійти в нову рецесію», - вважає економіст.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі