Експерт: Ліцензування корисних копалин місцевого значення слід передати до компетенції місцевої влади

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Верховна Рада повинна прийняти нову редакцію Кодексу України про надра, яка відповідала б сучасним реаліям надрокористування і дозволила б передати на місця ліцензування корисних копалин місцевого значення, заявив провідний геолог Геоінформу України Василь Кітура у коментарі «Дзеркалу тижня».
Верховна Рада повинна прийняти нову редакцію Кодексу України про надра, яка відповідала б сучасним реаліям надрокористування і дозволила б передати на місця ліцензування корисних копалин місцевого значення, заявив провідний геолог Геоінформу України Василь Кітура у коментарі «Дзеркалу тижня».На його думку в Україні також слід посилити відповідальність за незаконну розробку корисних копалин. «Виходячи з державних інтересів, чому б не створити при облдержадміністраціях підрозділи, які координували би дії всіх суб’єктів господарювання та управлінських структур, що працюють у сфері надрокористування?», - підкреслив він. Кітура також зауважив, що наразі важливим для галузі є проведення повної інвентаризації всіх родовищ та покладів корисних копалин в державі та видання на її основі нових довідників мінерально-сировинних ресурсів областей України, адже попереднє видання вийшло ще у 1980-х роках. «Важливо провести повну експертизу балансових запасів корисних копалин, щоб були встановлені їх наявні обсяги. Потрібно розширити і зміцнити мінерально-сировинну базу таких невеликих областей, як Тернопільська, за рахунок збільшення і забезпечення пошукових і геологорозвідувальних робіт, активного залучення науковців до всебічного вивчення надр. Все це потребує стабільного фінансування з держбюджету», - підкреслив провідний геолог Геоінформу. Детальніше читайте у статті Романа Якеля «Піщана вседозволеність» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі