Експерт: Київ не демонструє поглибленого інтересу до співпраці з Варшавою

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Розвиток стратегічного українсько-польського діалогу зараз більшою мірою залежить від Києва, який не демонструє поглибленого інтересу до подібної співпраці, заявила у статті для «Дзеркала тижня» директор Інституту світової політики Альоша Гетьманчук.
Розвиток стратегічного українсько-польського діалогу зараз більшою мірою залежить від Києва, який не демонструє поглибленого інтересу до подібної співпраці, заявила у статті для «Дзеркала тижня» директор Інституту світової політики Альоша Гетьманчук.«Як розвиватимуться двосторонні відносини, залежить більше від України, ніж від Польщі. Поки що з боку нового українського керівництва не надійшло реальних сигналів про аж надто великий інтерес до поглиблення стратегічного діалогу з Варшавою. Можливо, українське керівництво і тут намагається брати приклад із Росії, яка у своїй новій зовнішньополітичній стратегії серед країн Євросоюзу робить ставку передусім на розвиток відносин із важковаговиками Старої Європи», - зазначила Гетьманчук. Однією з можливих причин подібного стану справ вона вважає демонстрацію польськими політиками своїх вподобань під час минулих виборів президента України. «Можливо, байдужість Януковича до Польщі пов’язана з тим, що під час президентської кампанії в Україні представники правлячої нині «Громадянської платформи» особливо не приховували, кого б вони хотіли бачити президентом в Україні. Як не важко здогадатися, йшлося зовсім не про Віктора Федоровича, а про його головну конкурентку», - зазначила Гетьманчук. При тому вона вважає, що результати виборів у Польщі насправді мало вплинуть на двосторонні стосунки між державами. «Незалежно від того, хто переміг би на польських виборах, довірливого діалогу між Польщею та Україною навряд чи вдалось би досягти саме з тієї причини, що новому польському президентові довелося б взаємодіяти в Києві вже не з Ющенком і навіть не Кучмою, а з Віктором Януковичем», - заявила Гетьманчук. Нагадаємо, що в четвер, 8 липня, Гжегож Схетина на посту голови нижньої палати парламенту країни змінив Броніслава Коморовського.Останній   склав з себе повноваження спікера, щоб зайняти президентське крісло.  За підсумками другого туру позачергових виборів глави республіки, що відбувся в неділю, Коморовський з невеликим відривом переміг кандидата від «Права і справедливості» Ярослава Качиньського. Детальніше про перспективи українсько-польських стосунків ви зможете прочитати у свіжому номері «Дзеркала тижня».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі