Екс-міністр ЖКГ: Квартири киян не опалюють з метою економії

Поділитися
Житлові будинки в Києві не опалюються досі, тому що міська влада хоче заощадити. Таку думку висловив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
Житлові будинки в Києві не опалюються досі, тому що міська влада хоче заощадити. Таку думку висловив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко."Незважаючи на те, що тарифи підвищені, ціна на газ у них закладена торішня. Якщо тарифи не відображають реальну собівартість, то різницю потрібно покривати з бюджету, а Київ і так уже взяв багато кредитів. Тому, по суті, економлять гроші", - сказав Кучеренко, який займав посаду міністра ЖКГ з 2007 по 2010 рік. За його словами, коштів на відшкодування різниці в тарифах у міському бюджеті немає. "Нова київська влада зіткнулася із дірявим бюджетом. Я думаю, що вони, безумовно, хотіли б заради популярності запустити тепло раніше, але у них реально колосальна проблема з бюджетом, і багато в чому це залишилося від колишньої влади", - заявив екс-міністр ЖКГ . У той же час, Кучеренко не виключив, що однією з причин пізнього старту опалювального сезону в Києві стала відсутність виборів до місцевих рад. Нагадаємо, згідно з Правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду, затвердженими наказом Міністерства палива та енергетики і МінЖКГ, "увімкнення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, що протягом трьох діб середня добова температура повітря не перевищує 8°C". Згідно з даними Гідрометцентру, починаючи з неділі, 3 жовтня, середньодобова температура в Києві тримається на рівні 6-8 градусів і не підвищиться протягом найближчих 10 днів. Тим часом, перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв 5 жовтня розпорядився невідкладно розпочати в Україні опалювальний сезон.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі