«Єдиний центр» запропонував чотирьом політсилам разом брати участь у місцевих виборах

Поділитися
Лідер партії «Єдиний Центр» Віктор Балога запропонував лідерам «Громадянської позиції» Анатолію Гриценку, «Собору» Анатолію Матвієнку, «Оновлення країни» Валентину Наливайченку та «УДАРу» Віталію Кличку спільно брати участь у місцевих виборах, які заплановано на жовтень.
Лідер партії «Єдиний Центр» Віктор Балога запропонував лідерам «Громадянської позиції» Анатолію Гриценку, «Собору» Анатолію Матвієнку, «Оновлення країни» Валентину Наливайченку та «УДАРу» Віталію Кличку спільно брати участь у місцевих виборах, які заплановано на жовтень.Про це у четвер, 22 липня, повідомив член «ЄЦ» Вадим Карасьов. За його словами, листи з пропозицією «Єдиного Центру» в якості ресурсу для спільної участі у виборах Віктор Балога надіслав лідерам політсил на початку липня. «Водночас мова не йде про об'єднання в єдину партію під назвою "Єдиний Центр". Партія пропонує отримати представництво в органах влади під прапором "Єдиного Центру"», - пояснив він. За словами Вадима Карасьова, відповідь на офіційний лист Віктора Балоги дав поки лише Анатолій Гриценко. Як вже повідомляло «ДТ» лідер «Громадянської позиції» відмовився від об'єднання з «Єдиним центром». Вадим Карасьов вказав, що «ЄЦ» налічує понад 800 регіональних організацій, які можуть брати участь у місцевих виборах, тому партія пропонує молодим політичним силам скористатися цим ресурсом. Він також підкреслив, що місцеві вибори, які відбудуться 31 жовтня цього року, можуть стати новим шансом для об'єднання демократичних сил. Нагадаємо, 11 липня Верховна Рада України прийняла закон про проведення виборів до Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів за мажоритарно-пропорційною виборчою системою № 6601. Згідно з цим законом місцеві вибори мають відбутися 31 жовтня. Дане рішення підтримали 259 народних депутатів із 285 зареєстрованих у залі. У даному законі збережено норму, яка передбачає право висування кандидатів на місцевих виборах місцевим партійним організаціям за умови, якщо така парторганізація зареєстрована не пізніше, ніж за 365 днів до дня виборів. Дана норма, як раніше писало «ДТ», обмежує доступ до виборів політичних сил нової хвилі, які стали розвиватися в останні рік-півтора.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі