Джерело «ЗН»: Нову редакцію проекту Податкового кодексу буде представлено наступного тижня

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Нова редакція проекту Податкового кодексу для загальнонародного обговорення буде представлена до кінця наступного тижня. Про це повідомляє джерело «Дзеркала тижня» в Кабіні міністрів.
Нова редакція проекту Податкового кодексу для загальнонародного обговорення буде представлена до кінця наступного тижня. Про це повідомляє джерело «Дзеркала тижня» в Кабіні міністрів.Дане рішення було ухвалено на минулому тижні в четвер, 8 липня, під головуванням віце-прем'єрів Андрія Клюєва і Бориса Колеснікова  на засіданні Ради парламентської коаліції «Стабільність і реформи», під час якого обговорювалися зміни до проекту Податкового кодексу. Це вже друге засідання Ради, попереднє відбулося в минулу суботу, 3 липня. Мета обговорення – погоджене внесення змін до проекту Податкового кодексу, покликане забезпечити монолітне голосування коаліції за остаточний   варіант документа. Наразі   до профільного комітету внесено 5360 поправок до проекту Податковому кодеку. Їх обговорення відбувається не тільки у Верховній Раді, але і на Раді коаліції за участю міністрів і лідерів парламентських фракцій. Як повідомило джерело «ЗН», на сьогоднішньому засіданні групі, що займається підготовкою Податкового кодексу, було поставлено завдання до кінця наступного тижня підготувати нову редакцію проекту Податкового кодексу. Потім документ для обговорення буде розміщено на сайтах уряду і політсил, що входять до парламентської коаліції. За даними джерела «ЗН» на Раді парламентської коаліції вже були узгоджені деякі пропозиції щодо змін до Податкового кодексу. Уряд і коаліція, зокрема, вирішили відмовитися від «узурпаторських повноважень податкової», залишивши лише ті, які чинні наразі. Для малого бізнесу на п'ять років запропоновано зафіксувати ставку податку на прибуток в 0%. Хто належить до малого бізнесу, буде визначено на підставі сфери діяльності, чисельності співробітників і обороту. Дані заходи стосуватимуться тільки новозареєстрованих  підприємств. Як зазначило джерело, Рада запропонувала ввести на 10 років   нульову ставку податку на прибуток для готелів, які будуть побудовані  і введені в експлуатацію з моменту набуття чинності Нового податкового кодексу. Було також вирішено відмовитися від варіанту податку на прибуток за системою 20+3+2%. Його максимальний розмір складе 20%, мінімальний - 19%, повідомило джерело. Імпортне устаткування, яке ввозиться для будівництва нових підприємств і виробничих потужностей, якщо його не виготовлено в Україні, запропоновано звільнити від прямої сплати ПДВ. Даний податок буде замінено на вексель, який підлягає погашенню після уведення до ладу підприємства або виробничих потужностей. Окрім того, було ухвалено рішення не вимагати від «спрощенців» установлення касових апаратів на прилавках базарів і лотках. На Раді також було узгоджено рішення про введення податку на нерухомість, що поширюватиметься  на квартири площею від 100 кв.м. і приватні будинки, – від 200 кв.м. Ставка податку, за словами джерела, найпевніше, складе 5 гривень за кв. м в рік.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі