Джерело «ДТ»: В Міносвіти ліквідовано сектор сприяння освіті рідною мовою

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Сектор сприяння освіті рідною мовою що був підрозділом департаменту середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки, фактично ліквідований, повідомило джерело «Дзеркала тижня» у міністерстві.
Сектор сприяння освіті рідною мовою,  що був підрозділом департаменту середньої та дошкільної освіти міністерства освіти і науки,  фактично ліквідований, повідомило джерело «Дзеркала тижня» у міністерстві.Це було зроблено на підставі наказу міністра Дмитра Табачника, який на даний момент ще не оприлюднено, повідомило джерело. На сайті МОН  інформація про це також відсутня. Раніше сектор знаходився у підпорядкуванні Кабінету міністрів, а  кілька років тому  був підпорядкований МОН. Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів скасував іспит з української мови (за професійним спрямуванням) при вступі в аспірантуру та складання кандидатського іспиту з української мови для отримання ступеня кандидата наук. Про це йдеться в постанові Кабміну № 642 від 28 липня. Відповідні зміни внесено в положення про підготовку науково-педагогічних і наукових кадрів. Згідно з постановою, Кабмін скасував норму, згідно з якою індивідуальний план роботи аспірантів і докторантів передбачає обов'язкову здачу кандидатського іспиту з української мови (за професійним спрямуванням).
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі