Джерела «ДТ»: Янукович зустрічався з Балогою і говорив про МНС

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За даними «Дзеркала тижня», найвірогідніше, кандидатом на посаду міністра з надзвичайних ситуацій у разі відставки Нестора Шуфрича може стати Віктор Балога, колишній голова Секретаріату президента Віктора Ющенка.
За даними «Дзеркала тижня», найвірогідніше, кандидатом на посаду міністра з   надзвичайних ситуацій у разі відставки Нестора Шуфрича може стати Віктор Балога, колишній голова Секретаріату президента Віктора Ющенка.За даними джерел «ДТ», минулого тижня відбулася зустріч В.Балоги з главою держави Віктором Януковичем, під час якої поряд з іншими питаннями обговорювалася можливість такого призначення. Проте, як свідчать джерела «ДТ», остаточного рішення з цього приводу прийнято не було. Така інформація щодо можливої відставки Нестора Шуфрича і призначення на його місце Віктора Балоги викликала негативну реакцію різних груп у парламентській фракції Партії регіонів. У зв'язку з цим, за даними джерел «ДТ», було ухвалено рішення про невнесення одночасно постанов про звільнення Н.Шуфрича і призначення на пост міністра з надзвичайних ситуацій  В.Балоги. Якщо консультації в групах фракції ПР не матимуть результатів до суботи – останнього дня роботи сесії, то крісло голови МНС залишиться вакантним до вересня. Президент Віктор Янукович у п'ятницю своїм указом призначив Нестора Шуфрича заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Проте той факт, що секретарем РНБО є Раїса Богатирьова – давній політичний опонент Н.Шуфрича, який вносив пропозицію про виключення її з ПР і позбавлення депутатського мандата після призначення секретарем РНБО при президентові Вікторі Ющенку, – ставить під сумнів згоду Нестора Шуфрича на подібне призначення. За даними джерел «ДТ», розгляд кандидатури Віктора Балоги на посаду голови МНС дасть можливість ПР використовувати розгалужений ресурс структури партії «Єдиний центр» на Західній Україні під час жовтневих виборів. Окрім того, не виключено приєднання до парламентської коаліції семи депутатів фракції НУ-НС, що пов'язані з Віктором Балогой. Нестор Шуфрич  від коментарів відмовився. Віктор Балога на даний момент поздоровляє президента з ювілеєм. Нестор Шуфрич займає пост  пост міністра з питань надзвичайних ситуацій і в справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в уряді Миколи Азарова з березня 2010 року. Він вже вдруге очолює дане відомство. З грудня 2006 року по грудень 2007 року Н.Шуфрич був міністром з питань надзвичайних ситуацій у Кабміні Віктора Януковича. Віктор Балога керував МНС з вересня 2005 року по серпень 2006-го. Він працював міністром у двох урядах: Юрія Єханурова і Віктора Януковича. У вересні 2006 року Балогу було призначено керівником Секретаріату президента Віктора Ющенка. З цього посту він пішов у травні 2009 року.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі