ДПАУ хоче завершити випуск ПДВ-облігацій цього місяця

Поділитися
Облігації внутрішньої державної позики для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігації) на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень в серпні 2010 надійдуть на рахунки платників податків, таким чином випуск ПДВ-облігацій буде завершено цього місяця, повідомив у четвер, 5 серпня, заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олексій Любченко.
Облігації внутрішньої державної позики для погашення заборгованості з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігації) на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень в серпні 2010 надійдуть на рахунки платників податків, таким чином випуск ПДВ-облігацій буде завершено цього місяця, повідомив у четвер, 5 серпня, заступник голови Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) Олексій Любченко.«У серпні буде повністю забезпечено відшкодування сум ПДВ платникам податку згідно з реєстром на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень. Загалом випуск облігацій (перерахування цінних паперів на рахунки платників) буде здійснений трьома траншами, відповідно до трьох реєстрів - для малого бізнесу, потім для великого бізнесу і експортерів з іноземним капіталом, а останній транш - все, що залишилися, тобто середній бізнес», - сказав він. Заступник голови ДПАУ нагадав, що перший транш на 48,5 мільйона гривень щодо 705 платників, який покриває весь малий бізнес, вже відпрацьовується. Він не зміг уточнити суму реєстрів за двома групами, відзначивши, що є остаточний реєстр на 14 мільярдів гривень, і ще обробляються заявки на 2 мільярди гривень. За словами Любченка, остаточний реєстр платників та інвентаризаційний опис будуть складені до 10 серпня 2010 року. Окрім того, він повідомив, що на сьогоднішній день оброблено спірні заявки на суму понад 5 мільярдів гривень від платників, які мають право на можливість відшкодування. За його словами, у судових інстанціях оскаржуються заявки на суму більше 3 мільярдів гривень. За його даними, загальна сума заборгованості із ПДВ на 1 серпня склала 9,5 мільярда гривень. Як повідомлялося, Міністерство фінансів України 2 серпня здійснило перший випуск облігацій для відшкодування податку на додану вартість (ПДВ-облігації) на користь 705 платників податків на загальну суму 48,453 мільйона гривень. Згідно з ним, оплата доходу та амортизації за облігаціями здійснюватиметься раз на півроку: 31 січня і 1 серпня 2011, 30 січня і 30 липня 2012, 28 січня і 29 липня 2013, 27 січня і 28 липня 2014, 26 січня та 27 липня 2015. Номінальна вартість однієї облігації - одна тисяча гривень, міжнародний ідентифікаційний номер (ISIN) цінних паперів зазначеного випуску - UA4000078141. Раніше представники уряду заявляли, що обсяг випуску ПДВ-облігацій складе близько 17 мільярдів гривень, а їх одержувачами стануть близько 3 тисяч компаній. Уряд випускає ПДВ-облігації з номінальною прибутковістю 5,5% річних. ОВДП є амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі