До законопроекту про судоустрій подано 1700 поправок

Поділитися
До проекту закону про судоустрій та статус суддів, який парламентарії вирішили розглядати упродовж сьогоднішнього дня, подано 1700 поправок. Про це повідомив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

До проекту закону про судоустрій та статус суддів, який парламентарії вирішили розглядати упродовж сьогоднішнього дня, подано 1700 поправок. Про це повідомив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко.

Міщенко уточнив, що 99% поданих поправок не враховано, і законопроект залишився практично у тому ж вигляді, в якому був прийнятий у першому читанні. "Ось закон, який сьогодні у другій половині дня буде виноситися на голосування. Ви ж розумієте, 1700 поправок - скільки це часу займе. Я думаю, десь до двох годин ночі. Ніхто футбол сьогодні Німеччина-Іспанія не подивиться із депутатів", - сказав він.

При цьому Міщенко підкреслив, що якщо даний законопроект буде прийнятий повністю без поданих до нього поправок, то Верховний Суд, по суті, припинить своє існування, а Вища рада юстиції перетвориться на "судового монстра".

"Вища рада юстиції зможе звільнити будь-якого суддю ... Якщо суддя не на користь влади винесе якесь рішення, завтра ж буде проголосоване питання щодо його звільнення. Монстром у судовій системі буде Вища рада юстиції ... Це ключові позиції, які говорять про те, що йде узурпація судової системи, а потім буде і правоохоронної, і ми йдемо до повної диктатури в країні", - сказав депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада України закінчить вечірнє засідання у середу після того, як повністю розгляне законопроект про судоустрій і статус суддів. За таке рішення проголосували 228 народних депутатів із 403, що зареєструвалися зранку у залі.

Раніше із критикою даного законопроекту у «Дзеркалі тижня» виступила суддя Верховного суду Тетяна Гошовська. На її думку, прийнятий парламентом у першому читанні проект закону «Про судоустрій та статус суддів» погіршує схему судоустрою в Україні і не сприяє доступності правосуддя для громадян.

На думку голови ВСУ Василя Онопенка, передбачена законопроектом зміна конституційних повноважень ВСУ призведе до краху українського правосуддя.

За матеріалами Інтерфакс-Україна, ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі