Директор «ТВi» Княжицький просить президента Януковича про зустріч

Поділитися
Директор телеканалу «ТВі» Микола Княжицький просить президента України Віктора Януковича про зустріч стосовно майбутнього судового засідання за позовом про позбавлення частот та анулювання ліцензій на мовлення. Про це йдеться у відкритому зверненні, оприлюдненому прес-службою телеканалу у п'ятницю, 13 серпня.
Директор телеканалу «ТВі» Микола Княжицький просить президента України Віктора Януковича про зустріч стосовно майбутнього судового засідання за позовом про позбавлення частот та анулювання ліцензій на мовлення. Про це йдеться у відкритому зверненні, оприлюдненому прес-службою телеканалу у п'ятницю, 13 серпня.

«У понеділок, 16 серпня, в Апеляційному адміністративному суді Києва має відбутися розгляд питання про позбавлення ТК «ТВi» ліцензій за позовом компаній Валерія Хорошковського», - йдеться в повідомленні.

У телекомпанії зазначають, що якщо рішення суду буде прийнято під тиском Хорошковського, «ТВi» доведеться відключити більше десятка передавачів по всій країні, а журналісти телеканалу можуть втратити роботу.

«У наш канал уже вкладено значні іноземні інвестиції, і незаконне позбавлення телеканалу ТВi ліцензії спричинить позови до міжнародних судів», - наголошується в листі.

Напередодні представники «5 каналу» і телеканалу «ТВі» заявили, що побоюються, що на Київський апеляційний адміністративний суд і його голову Анатолія Денисова будуть здійснювати тиск з метою швидкого розгляду і винесення «одностороннього» рішення у справі про позбавлення телеканалів частот.

За інформацією телевізійників, справу за апеляційною скаргою «5 каналу» і «ТВі» за позовом ТОВ «Телестудія «Служба інформації» (НТН) та ТОВ «Телерадіокомпанія «Кіно ТВ» (належать медіа-холдингу Inter Media Group) щодо позбавлення частот і анулювання ліцензій на мовлення вже заплановано на 16 серпня 2010 року. Однак, підкреслюється у зверненні, «5 канал» і «ТВі» не отримали ніякої судової повістки з визначенням дати, часу і місця розгляду справи.

У зв'язку з цим телеканали закликають голову Київського апеляційного адміністративного суду вжити заходів щодо повернення зазначеної справи до суду першої інстанції.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва повністю задовольнив вимоги групи телеканалів «Інтер». Таким чином, було оскаржено рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення від 27 січня 2010 про виділення телеканалам «ТВi» та «5 канал» додаткових частот для мовлення.

За підсумками конкурсу Нацради з питань телебачення і радіомовлення найбільшу кількість частот отримали телеканали «TBi» - 33 частоти та «5 канал» - 26 частот. U.A. Inter Media Group (Київ) виграла 20 частот.

У квітні U.A. Inter Media Group відмовився від частот, вважаючи, що конкурс пройшов з порушеннями. Результати конкурсу оскаржили телекомпанії, що входять до холдингу -  НТН, Enter Film і Enter Music.

Нинішні частоти, на яких мовить «ТВi» та «5 канал», залишаються у них.

За матеріалами «ТВi», «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі