Держструктури ФРН викрито у мільярдній розтраті бюджетних коштів

Поділитися
Федеральна рахункова палата ФРН викрила урядові структури в невиправдано високих витратах і розтраті бюджетних коштів, повідомляє Welt.
Федеральна рахункова палата ФРН викрила урядові структури в невиправдано високих витратах і розтраті бюджетних коштів, повідомляє Welt.За словами голови Рахункової палати Дітера Енгельса (Dieter Engels), який представив у Берліні 195-сторінкову доповідь "Зауваження щодо 2010 року", якщо викреслити всі зайві витрати, федеральні міністерства і відомства змогли б заощадити 24-25 мільярдів євро на рік. Як приклад невиправдано високих витрат наводиться діяльність міністерства закордонних справ Німеччини, яке звело в столиці Мавританії Нуакшоті п'ять будинків для своїх дипломатів. Будівлі були сконструйовані у ФРН, потім відтранспортовані до Мавританії, куди також було направлено 35 робочих для їх складання. У підсумку будинки обійшлися міністерству у 3,5 мільйона євро. Докорів рахункової палати також удостоївся бундесвер: збройні сили придбали для морських диверсантів за 3 мільйони євро три швидкісні моторні човни, які виявилися практично непридатними. Рахункова палата висловила також кілька нарікань на адресу міністерства транспорту, особливо в тому, що стосується фінансування залізничних проектів. Невиправдано дорогими також виявилися програми міністерства по боротьбі з пробками. Як зазначив у цьому зв'язку глава рахункової палати Дітер Енгельс, уряд Ангели Меркель, яка прийняла програму масштабного скорочення бюджетних витрат (передбачається заощадити до 2014 року 80 мільярдів євро), має використовувати "потенціал", яким володіють різні міністерства і відомства та намагатися скоротити їхні витрати, щоб звільнити частину необхідних коштів.

Переклад Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі