Держпідприємництва ініціює заборону на інтерактивні азартні ігри

Поділитися
Держкомітет з питань регуляторної політики та підприємництва ініціює заборону на ігрові автомати та надання послуг з проведення інтерактивних ігор в Україні. Про це заявив заступник голови Держпідприємництва Сергій Третьяков 26 липня на брифінгу.

Держкомітет з питань регуляторної політики та підприємництва ініціює заборону на ігрові автомати та надання послуг з проведення інтерактивних ігор в Україні. Про це заявив заступник голови Держпідприємництва Сергій Третьяков 26 липня на брифінгу. «Ігрові автомати ми поки що пропонуємо заборонити. Але далі подивимося, якою буде позиція міністерств і відомств. Інтерактивні ігри ми також пропонуємо заборонити. Тобто грати вдома ви можете, а надання послуг з інтерактивних ігор буде заборонено», - відзначив Третьяков. Він повідомив, що сьогодні Держпідприємництва спільно з Міністерством фінансів розробляє відповідний законопроект про гральний бізнес. «До кінця цього місяця він повинен бути погоджений і в серпні направлений на узгодження з усіма міністерствами і відомствами», - пояснив він. За словами Третьякова, законопроект також пропонує створити один державний оператор лотереї за прикладом європейських країн. «Я не знаю жодної європейської країни, в усякому разі, розвиненої, де не було б єдиного державного оператора», - підкреслив він. Він також уточнив, що вартість ліцензії на гральний бізнес складе 5 млн дол на 7 років. При цьому збережуться торгові патенти на кожну гральну одиницю. У той же час вимоги до організації бізнесу і до грального залу стануть більш жорсткими. За його словами, законопроект вже обговорювався з операторами ринку. «Практично всі згодні з нашим підходом, для того, щоб все-таки ввести ліцензування азартних ігор, але вони не згодні з визначеними нормами, де повинен бути поширений гральний бізнес», - пояснив Третьяков. Він нагадав, що чинний закон, який забороняє азартні ігри, «вимагає визначити зони, де можна це робити». «У даний момент пропонується визначити (такими зонами) п'ятизіркові готелі по всій Україні. Трьох-, чотирьох-, п'ятизіркові готелі - тільки у Криму. І визначити конкретні міста-курорти, де це можна впровадити», - зазначив він, додавши, що перелік цих міст зараз уточнюється. Нагадаємо, що закон про заборону грального бізнесу в Україні був прийнятий у травні 2009 року.

За матеріалами: ЛігаБізнесІнформ, Подробности.UA

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі