Держмитслужба ініціює скасування кримінальної відповідальності за контрабанду

Поділитися
Державна митна служба України пропонує декриміналізувати статтю «контрабанда» і залишити кримінальну відповідальність лише за переміщення сильнодіючих наркотиків, зброї, культурно-історичних цінностей і стратегічної сировини, наприклад, урану.
Державна митна служба України пропонує декриміналізувати статтю «контрабанда» і залишити кримінальну відповідальність лише за переміщення сильнодіючих наркотиків, зброї, культурно-історичних цінностей і стратегічної сировини, наприклад, урану.Про це у понеділок, 19 липня, повідомив на прес-конференції голова відомства Ігор Калєтнік. За його словами, відповідні зміни Держмитслужба пропонує внести до Кримінально-процесуального та Кримінального кодексів України. Ігор Калєтнік зазначив, вся інша контрабанда має під собою не кримінальне, а виключно економічне підгрунтя. На його думку, кримінальні справи, які порушуються за матеріалами Держмитслужби за фактом контрабанди, як правило, не доводяться до логічного завершення, тому що відомство не може проводити слідчих дій, втрачається час на початковому етапі розслідування. «Нашу позицію сьогодні підтримує і Служба безпеки, і Кабінет міністрів. Ми сподіваємося, що після того, як урядовий комітет розгляне ініціативу Держмитслужби, ми зможемо до цього питання повернутися, але ми вважаємо, що було б доцільним сьогодні порушувати адміністративні справи, - розповів він. - У десятиденний термін за статтями, які передбачають конфіскацію, передавати до суду. Після винесення рішення суду даний товар буде підлягати конфіскації, і кошти відразу будуть надходити до бюджету держави». Ігор Калєтнік також підкреслив, що у кримінальних справах така швидка передача неможлива, оскільки вилучені матеріальні цінності кілька років зберігаються у якості речових доказів.

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі