Держкомлісгосп і МінНС називають різні версії появи запаху гару в Києві

Поділитися
Смог і запах гару в Києві зумовлений тліючими торфовищами в Дарницькому районі і горінням сміттєзвалища біля міста Вишгород, заявляють у Держкомлісгоспі України. У той же час, у МНС заявляють, що смог не є наслідком торф'яних пожеж.
Смог і запах гару в Києві зумовлений тліючими торфовищами в Дарницькому районі і горінням сміттєзвалища біля міста Вишгород, заявляють у Держкомлісгоспі України. У той же час, у МНС заявляють, що смог не є наслідком торф'яних пожеж. «За даними «Української державної бази авіаційної охорони лісів» у понеділок вранці, 9 серпня, вертоліт Мі-2, який проводив чергове авіапатрулювання навколо столиці, виявив три осередки займання, які швидше за все, і стали причиною появи горілого запаху у повітрі Києва», - йдеться в повідомленні Держкомлісгоспу. Відповідна інформація передана керівництву КП «Київзеленбуд», у введенні якого знаходяться дані території. Водночас, запевнили у МНС, смог у Києві та області не пов'язаний із загорянням торфовищ. Як повідомив на брифінгу в понеділок, 9 серпня, голова Державної метеорологічної служби МНС В'ячеслав Липинський, у ніч з неділі на понеділок напрямок вітру змінився на західний. А оскільки, за його словами, відомо, що в Росії значні пожежі, то цілком можливо, що задимленість звідти поширюється і на територію України. «Вона (задимленість) розповсюджується і на інші території, у тому числі на наші області», - сказав Липинський. У свою чергу начальник ГУ МНС у Києві Володимир Заєць додав, що у регіоні є осередки загоряння, проте вони не можуть призвести до такого смогу. «У нас немає займань, які могли б спричинити таку картину», - сказав він. Відзначимо, сьогодні, 9 серпня, внаслідок сухої погоди і сильної спеки із денною температурою 35-39 градусів на більшій частині території України, окрім західних областей, утримається надзвичайна пожежна небезпека, повідомляє Гідрометцентр МНС України. Зокрема, мова йде про південні і східні області, а також Полтавську, Дніпропетровську, Сумську, Чернігівську, Кіровоградську, Черкаську області та степову частину Криму, де температура місцями сягне 40-42 градусів. У той же час у західних, Вінницькій та Житомирській областях синоптики прогнозують на сьогодні грози, місцями сильні зливи, град і шквали 17-22 метри за секунду. Нагадаємо, за інформацією Укргідрометцентру, спекотна погода збережеться в Україні, крім західних областей, до 20-х чисел серпня.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі