ДАІ рекомендує українським водіям через спеку утриматися від поїздок на великі відстані

Поділитися
Державтоінспекція рекомендує українським водіям утриматися від поїздок на великі відстані, оскільки спека може викликати погіршення їх здоров'я або стати причиною поломки автомобіля.
Державтоінспекція рекомендує українським водіям утриматися від поїздок на великі відстані, оскільки спека може викликати погіршення їх здоров'я або стати причиною поломки автомобіля.«Звертаємося до всіх водіїв, а особливо до тих, у кого в машині немає кондиціонера – без крайньої необхідності не здійснювати поїздки на великі відстані», - повідомили в четвер, 5 серпня, в прес-службі ДАІ. ДАІ також просить водіїв застарілих моделей автомобілів з недосконалими системами охолоджування двигунів утриматися від тривалого використання машин. Окрім того, Державтоінспекція закликає водіїв не паркуватися біля лісових масивів, оскільки викинута сигарета або іскра від двигуна може бути причиною займання лісу. У прес-службі нагадали, що в деяких областях місцеві органи самоврядування вже ухвалили рішення про заборону в'їзду до населеного пункту або в лісовий масив важких вантажних автомобілів. У даних випадках співробітники ДАІ тільки виконують рішення органів самоврядування, забороняючи такий рух. При обстеженні маршруту патрулювання співробітники ДАІ звертають увагу на транспортні засоби, припарковані біля лісових масивів, сільськогосподарських угідь для того, щоб встановити причину зупинки автомобіля і в разі потреби надати допомогу водієві. Самим співробітникам ДАІ  у зв'язку зі спекою скорочують час патрулювання і враховуватимуть індивідуальні особливості стану здоров'я міліціонерів. З урахуванням погодних умов - високою температурою в центральних, східних областях і на півдні країни - внесено відповідні зміни до дислокації патрулів. «Командири мають право вносити зміни до тривалості постової зміни», - зазначили в ДАІ. Робочий день співробітника ДАІ триває вісім годин з перервою на годинний обід. З урахуванням спеки він може  скоротитися залежно від того, в якому регіоні працює співробітник ДАІ і яка температура повітря зберігається цього дня. Наприклад, постова зміна може бути скорочена до чотирьох годин. Патрулі ДАІ частіше мінятимуться, щоб полегшити роботу міліціонерів у спекотний період часу. Окрім того, командирам доручено забезпечити контроль задля попредження погіршення стану здоров'я співробітників ДАІ і при розподілі нарядів враховувати індивідуальні особливості стану здоров'я міліціонера. В останні тижні в Україні встановилася спекотна погода. На переважній території країни повітря прогрівається до 35-40 градусів. За  прогнозами синоптиків така погода протримається ще  мінімум  тиждень. Нагадаємо, президент України Віктор Янукович прийняв рішення повернутися з відпустки до Києва, де буде «цілодобово мониторити ситуацію» з протипожежною безпекою в  країні. Перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв доручив центральним і регіональним органам влади підсилити протипожежні заходи  в  країні. За матеріалами «Інтерфакс-Україна»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі