ДАІ дозволила вписувати родичів у техпаспорт авто

Поділитися
© Максима Шевченка
Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) у п'ятницю, 8 жовтня, домовилася з начальником Департаменту ДАІ МВС України Валерієм Лозовим про відновлення можливості внесення до свідоцтва про реєстрацію авто близьких родичів автовласника.
Всеукраїнська асоціація автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) у п'ятницю, 8 жовтня, домовилася з начальником Департаменту ДАІ МВС України Валерієм Лозовим про відновлення можливості внесення до свідоцтва про реєстрацію авто близьких родичів автовласника.Раніше таке право було скасовано Міністерством юстиції. За словами генерального директора ВААІД Олега Назаренка, інструкція з реєстрації транспортних засобів ще не прийнята і знаходиться на узгодженні та Мін'юсті. Разом з тим за даними ВААІД, Департамент ДАІ вже розіслав по МРЕВ службову телеграму N418-5027, в якій, зокрема зазначається: «забезпечити внесення за бажанням власника і його письмовою заявою до свідоцтва про реєстрацію ТЗ права на керування ТЗ його близьким родичам (батьки , діти, брати, сестри, діди, баби, онуки, тесть, теща, свекор, свекруха, усиновителі, усиновлені) не більше двох родичів». «Зрозуміло, що інформація про таку можливість для автовласників не афішується ані працівниками МРЕВ, ані нотаріусами, які користуючись некомпетентністю і неінформованністью громадян заробляють додаткові кошти на дорученнях і тимчасових реєстраційних талонах на право керування ТЗ», - відзначив Назаренко. Нагадаємо, у квітні цього року Кабмін заборонив вписувати у техпаспорт найближчих родичів автовласника. Зокрема, постанова Кабміну N1371 вимагає оформлення окремого паперу на кожного родича. Це може бути тимчасовий реєстраційний талон (до трьох років), який можна оформити у МРЕВ за 66 гривень, або нотаріально завірена довіреність (ціна на три роки - близько 250 грн.).

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі