БЮТ зареєстрував у Раді проект постанови про звільнення Тігіпка

Поділитися
Народний депутат від БЮТ Ольга Боднар зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення Сергія Тігіпка з посади віце-прем'єра уряду Миколи Азарова.
Народний депутат від БЮТ Ольга Боднар зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення Сергія Тігіпка з посади віце-прем'єра уряду Миколи Азарова. Відповідний документ уже з'явився на сайті парламенту. Окрім того, опозиція хоче у п'ятницю запросити Тігіпка до Ради, щоб заслухати його звіт стосовно підготовки проекту Податкового кодексу. Про це повідомив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко. Він, зокрема, звернув увагу на те, що до проекту Податкового кодексу надійшло 5500 поправок. «Фракція буде готова проголосувати за зміни календарного плану, але не для розгляду цього законопроекту, Олександр Сергійович (лідер фракції ПР Єфремов, - ред.), як ви запропонували, тому що я взагалі фізично не уявляю, що з ним робити. Нехай Сергій Леонідович (Тігіпко, - ред.) вийде до сесійної зали і розповість, як нам виходити з цієї ситуації», - сказав Мартиненко. Він додав, що опозиція хотіла б прояснити це питання у віце-прем'єра у п'ятницю, 9 липня, під час «години питань до уряду», і це погоджено з іншою опозиційною фракцією - Блоком Юлії Тимошенко. Нагадаємо, минулого тижня Верховна Рада звільнила Володимира Семиноженко із посади віце-прем'єра з гуманітарних питань. Окрім того, парламент звільнив з посади міністра із питань охорони навколишнього середовища і призначив на цю посаду Миколу Злочевського. Тим часом, у понеділок газета «Дело» із посиланням на джерела в керівництві Партії регіонів написала, що після звільнення Семиноженка та Бойка ще кілька міністрів можуть позбутися своїх крісел. За даними видання, прем'єр Микола Азаров уже практично погодився на звільнення міністра охорони здоров'я Зіновія Митника, чого прагне голова комітету з охорони здоров'я, «регіоналка» Тетяна Бахтєєва. На це місце претендують одразу троє: екс-заступник міністра охорони здоров'я Олександр Орда, депутат від Компартії Юрій Гайдаєв та секретар РНБО Раїса Богатирьова. Окрім того, можливе звільнення голови Мінвуглепрому Юрія Ященка, міністра аграрної політики Миколи Присяжнюка, міністра соціальної політики і праці Василя Надраги. Також, як пише «Дело», «вінцем кадрових зачисток» у Кабміні може стати добровільний відхід Сергія Тігіпка із посади віце-прем'єра. «Тігіпко сам грюкне дверима і піде, розкритикувавши діючу владу», - розповіло джерело видання.

За матеріалами: Дело, ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі