БЮТ: Співробітники СБУ заблокували кримський офіс «Батьківщини»

Поділитися
Вранці у середу, 11 серпня, у Сімферополі група озброєних співробітників СБУ в масках заблокувала офіс Кримської республіканської партійної організації ВО «Батьківщина». Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Вранці у середу, 11 серпня, у Сімферополі група озброєних співробітників СБУ в масках заблокувала офіс Кримської республіканської партійної організації ВО «Батьківщина». Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

За її даними, через дії співробітників СБУ паралізовано роботу громадської приймальні та штабу. Співробітникам партії не дозволяють вільно пересуватися, заблокувавши їх у кабінетах.

Журналістів, які прибули на місце події, також не пускають до приміщення офісу.

Як уточнює прес-служба БЮТ, свої дії співробітники СБУ пояснюють тим, що нібито шукають у приміщенні комерційні фірми, хоча їх там немає і ніколи не було.

У приміщенні крім громадської приймальні та штабу «Батьківщини» знаходяться приймальні народних депутатів від Блоку Юлії Тимошенко Андрія Сенченка та Сергія Веліжанського, робота яких також заблокована.

Кримська організація партії «Батьківщина» заявляє, що такі дії правоохоронних органів є «продовженням репресій опозиції в Автономній республіці Крим, які активізувалися напередодні місцевих виборів».

У СБУ поки не коментують інцидент у Севастополі.

«Політичний наїзд»

Депутат від БЮТ Андрій Сенченко вже заявив, що дії співробітників відомства - «політичний наїзд», спрямований на дестабілізацію роботи кримського представництва партії.

Він відзначив, що в офісі знаходиться близько 25 співробітників СБУ, а також озброєних людей, що супроводжують їх.

«Ця будівля не є виробничою, знаходиться в центрі Сімферополя. На двох входах до приміщення висять таблички, які вказують на те, що це офіс народних депутатів Сенченка і Веліжанського, - зазначив депутат. - Зараз у будівлі близько 25 осіб, які увірвалися сюди вранці. Це співробітники СБУ із силовою підтримкою "Альфи", з автоматами, пістолетами. У них на руках постанова на обшук в якомусь підприємстві за цією адресою».

За словами Сенченка, співробітники офісу пояснили співробітникам спецслужби, що за цією адресою такого підприємства немає. «І більше того, у них немає ніякого підтвердження того, що воно тут знаходиться», - сказав він.

Сенченко також стверджує, що правоохоронці відмовилися пропустити до будівлі групу депутатів Верховної Ради Криму.

«Силоміць не пустили депутатів, які прийшли до мене на робочу нараду. Тепер депутати стоять перед входом в будівлю. Силою не впустили всередину і знімальну групу "Чорноморської ТРК" - і тепер ця група через вікно фіксує їхні незаконні дії, - розповів він. - Це просто політичний "наїзд", мета якого - дестабілізувати роботу Кримського офісу партії».

За словами депутата, одразу після захоплення приміщення він спробував зв'язатися із представниками правоохоронних органів.

«Я зателефонував оперативному черговому СБУ, зафіксував свій дзвінок для запису, який у них ведеться. Керівництва СБУ, як водиться, на місці немає, - уточнив Сенченко. - Зараз наші колеги, народні депутати, у Києві поїхали на Володимирську вулицю і будуть це керівництво "відловлювати" по кабінетах. Окрім цього, я зафіксував свій дзвінок до оперативного чергового главку СБУ в Криму - із вимогою, щоб мене зв'язали з будь-яким із керівників. Поки що результатів немає».

Нагадаємо, раніше на цьому тижні ДПАУ був накладений арешт на все майно ТРК «Чорноморська», яка є головним медійним ресурсом кримської опозиції.

За матеріалами Обкому

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі