Британським наркоманам пропонують пройти стерилізацію за винагороду

Поділитися
Американська благодійна організація пропонує британським наркоманам грошову винагороду за добровільну стерилізацію. Сума компенсації дорівнює 200 фунтам стерлінгів (близько 320 доларів). Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
Американська благодійна організація пропонує британським наркоманам грошову винагороду за добровільну стерилізацію. Сума компенсації дорівнює 200 фунтам стерлінгів (близько 320 доларів). Про це в понеділок, 18 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Згідно із заявами засновників організації Project Prevention, такі заходи допоможуть не допускати народження дітей з дефектами фізичного й розумового розвитку, викликаними вживанням наркотиків під час вагітності. Проект уже тривалий час функціонує на території США, але в Британії доки зафіксовано лише одного наркомана, який вважає, що «ніколи не повинен стати батьком». Ряд інших організацій різко засуджують методи Project Prevention. Власне, засновниця організації Барбара Харріс і сама погоджується, що методи їхньої роботи дуже схожі на хабар. Згідно з даними благодійної організації Addaction, що займається лікуванням наркоманів, у Великобританії близько мільйона дітей зростають у сім'ях з батьками, які вживають наркотики. Барбара Харріс створила організацію в 1994 році в Північній Кароліні, після того як усиновила дітей жінки, що вживала крек. «Біологічна мати моїх дітей не гребувала ніякими наркотиками й алкоголем - вона народжувала буквально кожного року протягом восьми років. Я була обурена тим, якої шкоди наркотики завдали цим дітям», - розповіла вона. У США подібній стерилізації піддалися вже 3500 наркоманів. Тепер Барбара вирішила запустити такий же проект у Лондоні, Глазго, Брістолі, Лестері й окремих районах Уельсу. Першим добровольцем став 38-річний житель Лестера "Джон", який приймає наркотики з 12-річного віку. «Я не зможу забезпечувати дитину, я й себе ледь-ледь забезпечую», - пояснив він своє рішення. У Addaction негативно поставилися до появи Project Prevention на території Британії. «Цей проект користується вразливістю людей зі звичкою до наркотиків і алкоголю в найважчий момент їхнього життя», - заявив глава Addaction Саймон Антробус. Комітет з етики Британської медичної асоціації не має якоїсь особливої позиції з приводу Project Prevention. «Лікарі мають бути впевнені, що індивід здатний приймати усвідомлене рішення щодо лікування тоді, коли це необхідно», - сказав представник організації, додавши, що лікарям рекомендують інформувати пацієнтів про інші форми контрацепції.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі