Британських безробітних змусять працювати безкоштовно

Поділитися
Британських безробітних змусять працювати безкоштовно. Громадська праця або позбавлення грошової допомоги - такий вибір пропонує їм уряд. Там вважають, що тим, хто роботу втратив, але шукає - це тільки допоможе. А від тих, хто просто сидить на грошовій допомозі і ні до чого не прагне, буде хоч якась користь.
Британських безробітних змусять працювати безкоштовно. Громадська праця або позбавлення грошової допомоги - такий вибір пропонує їм уряд. Там вважають, що тим, хто роботу втратив, але шукає - це тільки допоможе. А від тих, хто просто сидить на грошовій допомозі і ні до чого не прагне, буде хоч якась користь.Тим, хто повний сил, але з якихось причин не може влаштуватися роботу, уряд Великобританії має намір запропонувати радикальний метод боротьби з нудьгою - безкоштовну і суспільно корисну працю. У британському кабінеті міністрів виникла ідея пов'язати отримання грошової допомоги по безробіттю з трудовою повинністю. Департамент праці та пенсій пропонує зобов'язати тих, хто вже багато років отримує гроші від держави за вимушений простій, відпрацьовувати хоча б один місяць на рік: підмітати вулиці, прибирати сміття - словом, робити щось корисне. Міністри вважають, що ті, хто живуть на грошову допомогу не повинні перетворюватися на нероб. «Суть проста - безробітні отримують одночасно можливість і стимул повернутися до роботи. Вони будуть залучатися до громадських робіт. Я думаю, більшість британців підтримають цю ініціативу», - впевнений міністр закордонних справ Вільям Хейг. А якщо безробітні будуть відмовлятися, то їм протягом трьох місяців не будуть платити допомогу. Нині вона складає від 50 до 65 фунтів стерлінгів на тиждень, залежно від віку заявника. «У нас 5 мільйонів осіб опинилися без роботи, з них всього півтора мільйона отримують грошову допомогу по безробіттю», - відзначає глава МЗС. Правлячі консерватори домагаються скорочення бюджетних витрат. При цьому неминучі масштабні звільнення, перш за все, у державному секторі. Опозиція в особі партії лейбористів вважає, що звільняти людей, а потім примушувати їх працювати безкоштовно - це несправедливо. «Консерватори хочуть вирішити проблему громадян, які ухиляються від роботи, нічого не пропонуючи безробітним. Зараз на ринку вакансій на одне робоче місце претендують п'ятеро людей. Чим більше громадян, які отримують допомогу, тим більше, аж ніяк не менше, доведеться виділяти коштів з бюджету. Ось у чому проблема», - каже міністр праці і пенсійного забезпечення Дуглас Олександр. Плани уряду вже засудив архієпископ Кентерберійський. Серед самих безробітних єдності немає. Хтось, наприклад, не бачить нічого погано в тому, щоб просто так зробити добру справу. «Я хоч на вулицю виходжу, а то сидів би вдома і телевізор дивився», - каже один чоловік. «Це повертає людей до нормального життя, до роботи. Робить їх соціально активними», - вважає інший. Але таких добровольців поки одиниці.

За матеріалами: Вести.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі