Британець першим у світі пройшов від витоку до гирла Амазонки

Поділитися
Британець Ед Стеффорд першим у світі пішки подолав відстань майже у 10 тисяч кілометрів від витоку до гирла найбільш повноводної ріки у світі Амазонки. Свою подорож, яка тривала майже два з половиною роки, він закінчив у понеділок, 9 серпня.
Британець Ед Стеффорд першим у світі пішки подолав відстань майже у 10 тисяч кілометрів від витоку до гирла найбільш повноводної ріки у світі Амазонки. Свою подорож, яка тривала майже два з половиною роки, він закінчив у понеділок, 9 серпня.Ед Стеффорд, який раніше служив у британській армії, розпочав пішу експедицію 2 квітня 2008 в перуанському місті Кама. Закінчив її він 9 серпня на бразильському пляжі Маруда. Таким чином, 34-річний Стеффорд знаходився в дорозі 859 днів. Через чотири місяці після початку подорожі до британця приєднався перуанський лісничий Гадіель Санчез Рівера. Він повинен був супроводжувати Стеффорда протягом п'яти днів на небезпечній ділянці в околицях міста Сатіпо, проте потім залишився з британцем до кінця експедиції. У спеціальному релізі для преси мандрівник зазначив, що за два з половиною роки він «дізнався і спробував набагато більше, ніж за все своє життя до цього». «Нам довелося пережити низку небезпечних ситуацій, кілька разів ми всерйоз боялися за своє життя, проте жодного разу навіть не подумали, щоб здатися. Той факт, що всі переконували нас, що це неможливо, підстьобував нас», - зазначив Стеффорд. Остання ділянка шляху давалася йому з великими труднощами. Британець через виснаження навіть втратив свідомість, проте, як тільки прийшов у себе, відразу ж продовжив подорож. Стеффорд дуже хотів встигнути на літак, який у понеділок повинен був його доставити до Великобританії. У підсумку йому це вдалося. Під час подорожі Ед Стеффорд вів блог, у якому написав, що витримав 50 тисяч укусів москітів і скорпіонів, переніс шкірну хворобу. Окрім того, з-під шкіри йому видаляли личинки. Його партнер Гадіель Санчез Рівера дуже серйозно порізався мачете. Незважаючи на те, що Амазонка простягається на 6.400 км, британцеві довелося пройти набагато більшу відстань через повені. Стеффорд заявляє, що мета його подорожі - підвищення рівня поінформованості людей про жителів дельти Амазонки, а також про небезпеки, які можна зустріти на шляху від витоку до гирла річки.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі