BP заявила про герметизацію свердловини у Мексиканській затоці

Поділитися
Представники британської компанії BP оголосили про успіх операції "Static Kill", метою якої було повністю загерметизувати пошкоджену нафтову свердловину у Мексиканській затоці.
Представники британської компанії BP оголосили про успіх операції "Static Kill", метою якої було повністю загерметизувати пошкоджену нафтову свердловину у Мексиканській затоці.Операцію з герметизації свердловини фахівці BP розпочали увечері 3 серпня. За кілька годин до того, як стартувати закачування, інженери компанії провели випробування, щоб визначити, чи витримає свердловина збільшення тиску. Згідно з планом, далі у свердловину залили спеціальний розчин. За словами фахівців компанії, цей етап операції пройшов успішно. Надалі свердловину планують залити цементом. Якщо все піде за планом, то потім, через 5-7 діб, розчин і цемент почнуть качати із спеціально пробуреної відвідної свердловини. І тільки тоді можна буде говорити про "донну нейтралізацію" - цим терміном визначають інженери повну закупорку аварійної свердловини. Нагадаємо, що платформа Deepwater Horizon затонула у Мексиканській затоці біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. У результаті інциденту загинули 11 людей. Із цього моменту із пошкодженої свердловини на дні Мексиканської затоки щоденно виливалося від 35 тисяч до 60 тисяч барелів нафти. Тільки 16 липня фахівцям BP вдалося встановити заглушку, що перекриває свердловину. Хоча незабаром знову було виявлено витік нафти. Після цього через шторм роботи з ліквідації наслідків аварії були тимчасово призупинені. Президент США Барак Обама назвав подію найбільшою екологічною катастрофою в американській історії. Загальні збитки British Petroleum від катастрофи вже перевищили 3 млрд доларів і можуть збільшитися до 30 млрд доларів. Компанія British Petroleum з моменту аварії у Мексиканській затоці, яка відбулася у квітні, зібрала близько 800 тисяч барелів нафти, що становить трохи більше 16%.

За матеріалами Lenta.ru, Бі-Бі-Сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі