Бойко: Ніхто не збирається передавати РУЕ 11 млрд куб м газу

Поділитися
Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко сподівається на вирішення ситуації, пов'язаної із рішенням Арбітражного інституту при Торговельній палаті Стокгольма від 8 червня 2010 щодо суперечки НАК "Нафтогаз України" і компанії «РосУкрЕнерго» без порушення газового балансу України.

Міністр палива та енергетики України Юрій Бойко сподівається на вирішення ситуації, пов'язаної із рішенням Арбітражного інституту при Торговельній палаті Стокгольма від 8 червня 2010 щодо суперечки НАК "Нафтогаз України" і компанії «РосУкрЕнерго» без порушення газового балансу України.

Відповідні переговори у даний час ведуться з російським ВАТ «Газпром», повідомив він в інтерв'ю газеті «Сегодня», опублікованому у понеділок, 2 серпня. «Ми вже потім отримали такий важкий спадок, коли з двох лих довелося вибирати менше: віддавати грошима, як вимагав РУЕ, або газом. Але ми нікуди не поспішаємо. Поки вивчаємо рішення суду, йдуть переговори з «Газпромом», щоб ця ситуація була врегульована без порушення газового балансу країни. Це ключовий момент. Ніхто не збирається передавати 11 млрд куб. м газу і залишати населення взимку без тепла», - сказав Бойко.

«У нас немає можливості віддавати у таких обсягах ресурси, які до речі невідомо куди зникли. Це мають розслідувати правоохоронні органи. На мою думку, жодна людина в Україні не відчула, що ці 11 млрд кубів були. Це реальна проблема, яку ми отримали у спадок і нам треба її вирішувати, але не будь-якою ціною», - зазначив він.

За словами міністра, у даний час «також немає рішення передавати газ якимись частинами».

Бойко підкреслив також, що уряд Юлії Тимошенко відмовився від позовних вимог до РУЕ. «Коли «Нафтогаз» отримав лист від «Газпрому» із проханням не вплутувати їх у цю справу, представники Кабміну Тимошенко тут же поміняли свою позицію, що призвело у результаті до програшу в суді. Вони звинувачують самі себе. Думаю, треба оприлюднити всю цю переписку «Нафтогазу» і «Газпрому», тоді всі питання відпадуть», - сказав міністр.

Нагадаємо, 8 червня Стокгольмська торгова палата зобов'язала «Нафтогаз» повернути РУЕ 11 млрд куб. м газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд куб. м в якості компенсації за порушення умов контракту.

Служба безпеки України порушила справу за фактом розтрати службовцями «Нафтогазу» шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд куб. м транзитного газу.

Нагадаємо також, 14 липня Тимошенко заявила, що причиною підвищення цін на природний газ для населення є виплата Україною компенсацій компанії «РосУкрЕнерго».

50% RosUkrEnergo володіє російський «Газпром», 45% - Дмитро Фірташ, 5% - Іван Фурсін.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі