Блок Кличка: СБУ здійснила чергове вилучення документів у КМДА

Поділитися
Служба безпеки України здійснила чергове вилучення документів у Київській міській державній раді. Про це у середу, 21 липня, повідомив депутат Київради Валерій Карпунцов (фракція Блоку Віталія Кличка).
Служба безпеки України здійснила чергове вилучення документів у Київській міській державній раді. Про це у середу, 21 липня, повідомив депутат Київради Валерій Карпунцов (фракція Блоку Віталія Кличка).За його словами, вилучення документів проводили напередодні, 20 липня. «Вчора було чергове вилучення СБУ у приміщенні на Хрещатику, 36. Було вилучено понад 100 "земельних справ"», - заявив Валерій Карпунцов. За його словами, вилучення було проведено в управлінні земельних ресурсів КМДА. Валерій Карпунцов відзначив, що СБУ проводить слідчі дії у рамках розслідування кримінальної справи, порушеної за фактом втручання в електронну систему. Він пояснив, що на ринку Києва «з'явилася така послуга як підтирання» у земельному кадастрі. Валерій Карпунцов підкреслив, що про це йому під час  приватної бесіди розповідали і колеги з депутатського корпусу, і адвокати. Він уточнив, що послуга полягає в тому, що за певну суму у земельному кадастрі Києва виправляють дані щодо тої чи іншої земельної ділянки, у результаті чого змінюється власник або орендар цієї ділянки. Валерій Карпунцов стверджує, що цим займаються «люди, які мають доступ до електронної системи земельного кадастру». Він також повідомив, що минулого тижня Генеральна прокуратура провела перевірку земельних справ. «Це перевірка Генеральною прокуратурою була проведена за дорученням адміністрації президента. За результатами цієї тижневої перевірки було внесено більше 50 протестів на земельні питання», - сказав Валерій Карпунцов. Він також повідомив, що зараз відновлюються розслідування за тими кримінальними справами, які було закрито за попередньої влади. Зокрема, це стосується виділення земельних ділянок обслуговуючим житловим кооперативам, де земля передавалася у власність підставним студентам. Депутат вважає, що за підсумками перевірки СБУ будуть порушені кримінальні справи не тільки за фактом порушень і зловживань у сфері земельних відносин, але і стосовно конкретних осіб. Нагадаємо, СБУ на початку липня проводила слідчі дії у приміщенні Київської міської ради у рамках кримінальної справи, порушеної за частиною 1 статті 362 Кримінального кодексу України (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах і автоматизованих системах управління, вчинені особою, яка має право доступу до неї).

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі