Бін Ладен погрожує Франції

Поділитися
В аудіозверненні, що прозвучало на катарському каналі «Аль-Джазіра», прозвучала пряма погроза Франції й умови, які мають бути дотримані для безпеки країни. Експерти припускають, що голос мовця належить Усамі бін Ладену. Про це в середу, 27 жовтня, повідомили ЗМІ.
В аудіозверненні, що прозвучало на катарському каналі «Аль-Джазіра», прозвучала пряма погроза Франції й умови, які мають бути дотримані для безпеки країни. Експерти припускають, що голос мовця належить Усамі бін Ладену. Про це в середу, 27 жовтня, повідомили ЗМІ. Зокрема, в заяві уточнено, що викрадення п'ятьох французів у Нігері - відповідь на політику Франції щодо мусульманської меншини. Кроки французької влади, подібні введенню заборони на носіння паранджі, бін Ладен назвав «колоніальним гнобленням і тиранією». Також голос на плівці уточнює, що для того, щоб Франція могла відчувати себе в безпеці, їй потрібно вивести війська з Афганістану. Усама бін Ладен є найбільш розшукуваним злочинцем у США. Американська влада упевнена, що саме він є натхненником нападів на Нью-Йорк, Пентагон і Пенсільванію 11 вересня 2001. Дехто вважає, що його було вбито кілька років тому, проте більшість упевнена, що бін Ладен до цього часу живий і перебуває в одному з районів на афгано-пакистанському кордоні, а голос на аудіо справді належить йому. П'ятьох підданих Франції й двох громадян інших країн на урановій шахті в Нігері в середині вересня викрало радикальне угрупування ісламізму, пов'язане з «Аль-Каїдою». За деякими повідомленнями, їх тримають в одному з північно-західних районів сусідньої з Нігером Малі. Нещодавно офіційні представники Нігеру повідомили агентству Франс прес, що, на їхню думку, бранці поки живі.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі