Білоруський журналіст скаржиться на незаконні дії української міліції

Поділитися
Білоруський журналіст Олександр Цинкевич заявляє про незаконне вторгнення в його квартиру співробітників міліції. У столичному управлінні МВС стверджують, що правоохоронці намагалися вручити журналістові повістку для опитування в рамках справи про незаконне використання товарного знака.
Білоруський журналіст Олександр Цинкевич заявляє про незаконне вторгнення в його квартиру співробітників міліції. У столичному управлінні МВС стверджують, що правоохоронці намагалися вручити журналістові повістку для опитування в рамках справи про незаконне використання товарного знака.Як повідомив сьогодні в Києві Цинкевич, 4 листопада співробітники міліції намагалися проникнути в квартиру, яку він орендує у столиці, не маючи на це юридичних підстав і відповідних документів. «Ці події пов’язую виключно зі своєю журналісткою діяльністю як спеціального кореспондента іноземної газети «Народна воля». Оскільки останній місяць я активно займався збором інформації, присвяченій проблематиці проведення виборчої кампанії до місцевих органів влади України та збором фактів порушень законодавства, пов’язаних з цим процесом», – заявив журналіст. Зі свого боку, керівник центру громадських зв’язків управління МВС України в Києві Володимир Поліщук пояснив, що близько місяця тому за фактом розповсюдження газети з незаконним використанням бренду друкованого видання «КоммерсантЪ» порушили кримінальну справу. У рамках розслідування встановили, що дзвінки з приводу розповсюдження цієї газети надходили з домашнього телефону журналіста. «Слідчий дав доручення опитати Олександра в рамках розслідування цієї справи», – заявив Поліщук. Речник міліції уточнив, що правоохоронці, які прийшли до журналіста, мали на руках всі необхідні документи і намагалися лише вручити журналістові повістку. За словами Поліщука, Цинкевичу як законослухняному громадянину слід було б прийти і дати пояснення у цій справі. Водночас журналіст запевнив, що готовий поговорити зі слідчим, але тільки в тому разі, якщо співробітники міліції діятимуть законно. Він також заявив, що не має відношення до використання товарного знака газети і розповсюдження видання з провокаційною інформацією. «Мені невідомо, про що йдеться», – наголосив Цинкевич. Журналіст додав також, що має намір вимагати притягнення до відповідальності співробітників міліції, які вчинили, на його переконання, незаконні дії щодо нього та його родини.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі