Безпритульних собак у Києві хочуть розселити у парках

Поділитися
На території київських парків хочуть побудувати тимчасові вольєри, куди зможуть поселити безпритульних собак і кішок. Про це заявив радник мера Києва Ігор Добруцький.
На території київських парків хочуть побудувати тимчасові вольєри, куди зможуть поселити безпритульних собак і кішок. Про це заявив радник мера Києва Ігор Добруцький."Для цього потрібно виділити територію у 3-4 парках, де живе найбільше число собак. Зокрема, це парк "Дружби народів", Голосіївський і Гідропарк. Територія цих зон становить сотні гектарів, і у найбільш віддаленій частині парків пропонується виділити ділянки для тимчасових вольєрів площею 10-15 соток. За два-три місяці потрібно відловити усіх безпритульних собак у Києві і перевести їх у ці вольєри. Там їх будуть стерилізувати", - зазначив він. За словами радника мера, у тимчасових вольєрах тварини перебуватимуть до трьох місяців. За цей час пропонується обладнати великі розплідники на території відразу кількох лісництв: у Конча-Заспі, Дарницькому і Святошинському. "У кожному лісництві пропонується виділити кілька майданчиків на один-два гектари, і на кожному побудувати розплідник. Це будуть вольєри, огороджені сіткою і розділені на секції для однієї-двох собак", - розповів Добруцький. За його словами, у кожному вольєрі для собаки побудують дерев'яну будку, а для харчування тварин пропонується укласти договори з супермаркетами на використання простроченої продукції. Будівництво та обладнання розплідників, за даними радника мера Києва, обійдеться у 3 мільйони гривень. Як раніше повідомляло «Дзеркало тижня», кошти, спрямовані на гуманне регулювання чисельності бездомних тварин у Києві, розбазарювалися в особливо значних розмірах. Швейцарські захисники тварин також попереджали про намір почати широку інформаційну кампанію, спрямовану на боротьбу з жорстоким поводженням із тваринами в Україні. Зокрема, вони збиралися чинити тиск на УЄФА напередодні проведення Євро-2012, а також звернутися до впливових громадських діячів з проханням вплинути на українську владу.

За матеріалами "Комсомольской правды в Украине"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі