Баскська сепаратистська організація ЕТА оголосила перемир'я

Поділитися
© колаж Андрій Товстиженко, ZN.UA
Баскська сепаратистська організація ЕТА передала «Бі-бі-сі» відео-заяву, в якій мовиться, що ще кілька місяців тому організація ухвалила рішення не здійснювати збройних нападів у рамках своєї кампанії за незалежність країни басків.
Баскська сепаратистська організація ЕТА передала «Бі-бі-сі» відео-заяву, в якій мовиться, що ще кілька місяців тому організація ухвалила рішення не здійснювати збройних нападів у рамках своєї кампанії за незалежність країни басків.Згідно з текстом заяви, ЕТА відмовляється від збройних акцій у боротьбі за незалежність, однак не зрозуміло, тимчасове це припинення вогню або постійне. Водночас ЕТА має намір добиватися незалежності країни басків шляхом переговорів. «ЕТА підтверджує свою прихильність пошуку демократичного врегулювання конфлікту», - мовиться в заяві. Іспанський уряд наразі ніяк не відреагував на заяву. Раніше його представники заявляли, що будуть тільки вести переговори з ЕТА, тільки якщо угрупування відмовиться від насильства і роззброїться. Заснована в 1959 році ЕТА веде боротьбу за незалежність семи регіонів північної Іспанії і південного заходу Франції, які вона вважає своїм. Від рук сепаратистів за цей час загинули 820 людей. Останнє припинення вогню було порушене в 2006 році після вибуху в Мадриді, під час якого загинули дві люди. Останнім часом ЕТА випробовує сильний тиск: її лідери арештовані, а баскські політичні сили наполягають на мирному діалозі з Мадридом. За  матеріалами «Бі-бі-сі»
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі