Баски не вважають достатнім заяву ЕТА про перемир’я

Поділитися
Керівництво баскської автономії вважає, що поступок, про які заявили представники сепаратистської організації ЕТА, не достатньо. Про це заявив міністр внутрішніх справ регіонального уряду Родольфо Арес. Він підкреслив, що влада і населення Країни Басків чекають від сепаратистів повної відмови від озброєної боротьби, а не чергового перемир’я. Проте, міністр сказав, що само по собі повідомлення про припинення вогню, нехай навіть і тимчасове, вже є хорошою новиною.
Керівництво баскської автономії вважає, що поступок, про які заявили представники сепаратистської організації ЕТА, не достатньо. Про це заявив міністр внутрішніх справ регіонального уряду Родольфо Арес. Він підкреслив, що влада і населення Країни Басків чекають від сепаратистів повної відмови від озброєної боротьби, а не чергового перемир’я. Проте, міністр сказав, що само по собі повідомлення про припинення вогню, нехай навіть і тимчасове, вже є хорошою новиною.Місцеві ЗМІ відзначають, що уряд Іспанії поки офіційно не відреагував на заяву сепаратистів. За неофіційними даними, журналістам стало відомо, що в правлячій Соціалістичній партії віднеслися до цієї заяви «насторожено». Виходячи із заяви ЕТА, яке було передано Бі-Бі-Сі, не досить зрозуміло - чи повністю організація припиняє свою терористичну діяльність або це лише тимчасове затишшя. Заснована в 1959 році ЕТА веде боротьбу за незалежність семи регіонів північної Іспанії і південного заходу Франції, які вона вважає своїми. Від рук сепаратистів за цей час загинули 820 людей. Останнє припинення вогню було порушене в 2006 році після вибуху в Мадриді, під час якого загинули дві люди. Останнім часом ЕТА випробовує сильний тиск: її лідери арештовані, а баскські політичні сили наполягають на мирному діалозі з Мадридом.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі