Барак Обама пропонує виділити на будівництво доріг 50 мільярдів доларів

Поділитися
© coe.int
Президент США Барак Обама представив громадськості довгостроковий план розвитку транспортної інфраструктури країни. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Свою заяву президент Америки зробив під час виступу на профспілковому фестивалі у вівторок 7 вересня в Мілуокі, штат Вісконсін.
Президент США Барак Обама представив громадськості довгостроковий план розвитку транспортної інфраструктури країни. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Свою заяву президент Америки зробив під час виступу на профспілковому фестивалі у вівторок 7 вересня в Мілуокі, штат Вісконсін.План Обами охоплює період в шість років. За цей час необхідно побудувати понад 240 тисяч кілометрів автомобільних доріг, понад 6 тисяч кілометрів залізничного полотна і понад 241 кілометр злітно-посадочних смуг. Також передбачається ще і модернізація національної системи управління повітряним рухом, яка дозволить значно скоротити кількість затримок і відмін рейсів. Крім того, президент США висловив переконання про необхідність розвитку національної мережі швидкісного залізничного транспорту. Фінансування першого етапу складе 50 мільярдів доларів. Федеральний бюджет отримає ці кошти за рахунок підвищення податків для нафтових і газодобувних компаній. Для розподілу коштів буде створений спеціальний «Інфраструктурний Банк», який направлятиме гроші на найбільш конкурентоздатні проекти. «Запропонований план не лише забезпечить негайне створення нових робочих місць, але і призведе до довгострокового пожвавлення економіки. Я щодня боротимуся за те, щоб перенаправити економіку (у позитивне русло), щоб повернути людям роботу, відновити силу американської мрії для їх сімей і майбутніх поколінь», - підкреслив Обама. У своїй заяві Барак Обама уточнив, що план розвитку транспортної інфраструктури вже внесений на розгляд Конгресу. Правда, поки що не відомо коли саме конгресмени приступлять до його обговорення. Канікули у законодавців закінчаться через тиждень, а вже на початку жовтня вони будуть вимушені перервати свою діяльність у зв'язку з проміжними виборами. В середу, 8 вересня, планується, що Барак Обама представить в штаті Огайо ще одну частину своєї економічної стратегії – план надання податкових пільг малому бізнесу, витрати на який оцінюються в 100 мільярдів доларів. Податкові пільги для малого бізнесу і розвиток транспортної інфраструктури, як заходи по боротьбі з безробіттям, були запропоновані Обамою в січні 2010 року в його першому на посту президента США зверненні «Про стан країни».

За матеріалами: Бі-Бі-Сі, Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі