Азаров відселяє інфекційну лікарню із будівлі у центрі Києва

Поділитися
Уряд України прийняв рішення про те, що лікарня для хворих на ВІЛ / СНІД, яка знаходиться у центрі Києва біля Києво-Печерської Лаври, повинна очистити займане приміщення, повідомляє Deutsche Welle. Нової будівлі лікарні Кабмін поки не надав.

Уряд України прийняв рішення про те, що лікарня для хворих на ВІЛ / СНІД, яка знаходиться у центрі Києва біля Києво-Печерської Лаври, повинна очистити займане приміщення, повідомляє Deutsche Welle. Нової будівлі лікарні Кабмін поки не надав.

Своїм рішенням прем'єр-міністр Микола Азаров зобов'язав відділення СНІДу Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського до 16 липня облишити приміщення, яке сто років тому за пожертвування киян побудували біля Києво-Печерської Лаври.

"Спочатку там розміщувалася міська інфекційна лікарня, а шістнадцять років тому був відкритий сучасний центр із лікування хворих на ВІЛ / СНІД", - розповів Deutsche Welle представник Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ / СНІДом, Дмитро Шерембей.

За його словами, Кабмін не пояснив причину рішення, і не надав альтернативи, куди саме повинна відселитися лікарня. "Мабуть, у них є свої домовленості. І таким чином Кабмін розраховується з Московським патріархатом різними приміщеннями. Нам стало відомо, що там буде створено готель для VIP-персон Лаври", - сказав Шерембей.

Він зазначив, ця клініка створена на кошти міжнародних донорів і є найкращим медичним закладом у країнах СНД. Шерембей додав, що у середу хворі на ВІЛ / СНІД з усієї України прийдуть під стіни Кабміну, а у регіонах - під стіни облдержадміністрацій, аби домогтися пояснень, чому в країні з найвищим у Європі рівнем захворюваності на СНІД, уряд закриває сучасну лікарню, яка щорічно допомагає двадцяти тисячам хворих.

Свою позицію щодо конфлікту із відселенням лікарні пообіцяла оприлюднити прес-служба Києво-Печерської Лаври, однак останньої миті її представники від контактів з пресою відмовилися, посилаючись на "зайнятість священнослужителів".

Раніше експерти ООН заявляли, що у Східній Європі та Центральній Азії налічується більше 1,5 млн людей, що живуть із ВІЛ. В Україні епідемія ВІЛ / СНІДу досягла найнебезпечніших у Європі масштабів.

За матеріалами Deutsche Welle, РИСУ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі