Азаров розповів, коли уряд почне розміщення ПДВ-облігацій

Поділитися
Уряд України має намір розпочати розміщення облігацій внутрішньої державної позики для погашення заборгованості із відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) із 1 серпня. Про це у четвер, 15 липня, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров.
Уряд України має намір розпочати розміщення облігацій внутрішньої державної позики для погашення заборгованості із відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) із 1 серпня. Про це у четвер, 15 липня, повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров. «Із 1 серпня я думаю, що ми випустимо держоблігації і почнемо розміщення», - розповів голова уряду на зустрічі з представниками ділових кіл у Києві. Микола Азаров також відзначив, що облігації планується випустити на суму близько 17,6 млрд грн і підкреслив, що саме ця сума ПДВ підтверджена перевірками. «17-18 млрд (боргів з відшкодування ПДВ, - ред.) - це реально. Вся інша частина сформована компенсаторами і мінімізаторами, які створили свій бізнес на ПДВ», - уточнив прем'єр-прем'єр. Як вже інформувало «ДТ», у травні податкові органи під різними приводами не прийняли понад 35 тисяч податкових декларацій. Станом на червень, ця цифра зросла - не прийнято близько 40 тисяч податкових декларацій. Таким чином, реальна заборгованість може значно перевищувати 34 мільярди, при цьому у даний момент вона не оформлена. Декларації, нехай і з затримками, податкові органи змушені приймати, і таким чином тільки гальмують процес зростання офіційної заборгованості. У свою чергу 1 липня голова Державної податкової адміністрації України Олександр Папаіка заявляв, що заборгованість із відшкодування податку на додану вартість до початку липня сягла рівня 25-26 мільярдів гривень. Детальніше про ситуацію із відшкодуванням ПДВ читайте в останньому номері «ДТ».

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі