Азаров не бачить підстав для відставки міністра охорони здоров'я

Поділитися
Прем'єр-міністр Микола Азаров поки не бачить підстав для відставки міністра охорони здоров'я Зіновія Митника, якого звинувачують у зловживаннях при здійсненні держзакупівель ліків.
Прем'єр-міністр Микола Азаров поки не бачить підстав для відставки міністра охорони здоров'я Зіновія Митника, якого звинувачують у зловживаннях при здійсненні держзакупівель ліків. «Наведення порядку у будь-якій сфері, як правило, призводить до того, що той, хто намагається щось зробити, навести порядок, відразу ж піддається ешелонованій критиці і наїздам, бо він наступає комусь на матеріальні інтереси», - заявив Азаров на прес-конференції 27 липня. За словами прем'єра, наведення порядку у питаннях якості ліків в аптеках і цін на них були першими завданнями, які він поставив перед міністром охорони здоров'я. «Зауважте: я не поставив перед ним більш масштабні та радикальні завдання, пов'язані з реформуванням охорони здоров'я, - ми їх будемо вирішувати, але на перших порах я поставив те, що ясно було з найпершого моменту - розберися хто, за якими схемами, яким чином завищує вартість ліків, і всі ці структури повинні бути усунені від розподілу бюджетних грошей», - пояснив Азаров. При цьому прем'єр нагадав, що закон про держбюджет у поточному році набув чинності лише в травні. «Тому за великим рахунком ще в цьому році ніхто нічого не встиг витратити і проявити себе, а вже пішли публікації, в яких Митник звинувачувався у всіх смертних гріхах, і ось це відразу ж мене насторожило», - пояснив він. «Керувати - це завжди наступати на чиїсь інтереси, особливо в нашому наскрізь корумпованому суспільстві. Будь-яке рішення, якщо ти хочеш навести порядок, обов'язково викликає жорсткий опір людей, що володіють фінансовими ресурсами, для яких нічого не варто замовити статтю де завгодно, оплатити послуги будь-якого журналіста, зробити будь-який телевізійний сюжет, написати листи, підписати їх двома сотнями людей», - зазначив прем'єр. Він підкреслив, що уряд вивчає кожен такий сигнал. «Для мене головне - результат, і якщо результатом роботи цього керівника буде наведення порядку, якщо побачимо, що ми стали закуповувати більш якісні ліки, за більш низькими цінами - значить, все робиться правильно .. Якщо цього не відбудеться - ну, значить, керівник не впорався, і тоді будемо приймати відповідне рішення», - підкреслив він. Нагадаємо, що вчора у ЗМІ з'явилася інформація про майбутню відставку голови Міністерства охорони здоров'я Зиновія Митника через виявлення порушення під час проведенні тендерних закупівель медичного обладнання та ліків.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі