Авіаносець рятує круїзний лайнер, що застряг у Тихому океані

Поділитися
Атомний авіаносець ВМС США «Рональд Рейган» прибув на допомогу круїзному лайнеру «Карнівал Сплендор», що потрапив у аварію біля мексиканського узбережжя в Тихому океані. Місцеві ЗМІ передають, що військовий корабель прибув на місце аварії на прохання берегової охорони, перервавши військові навчання.
Атомний авіаносець ВМС США «Рональд Рейган» прибув на допомогу круїзному лайнеру «Карнівал Сплендор», що потрапив у аварію біля мексиканського узбережжя в Тихому океані. Місцеві ЗМІ передають, що військовий корабель прибув на місце аварії на прохання берегової охорони, перервавши військові навчання. Військове судно кинуло якір неподалік від застряглого лайнера; зараз військові доставляють на борт «Карнівал Сплендор» продукти, воду, а також предмети першої необхідності. За словами представника американських ВМС коммандера Грега Хікса, провізію й інші речі доставляють на «Рональд Рейган» з суші, а вже потім вертольотами надсилають на лайнер, який втратив хід. Закупівлю продовольства для пасажирів «Карнівал Сплендор» здійснила компанія Carnival Cruise Lines, власник застряглого лайнера. У свою чергу, як зазначає агентство, у ВМС США послуги авіаносця з п'ятитисячним екіпажем оцінюють у мільйон доларів за день. На борту авіаносця перебувало загалом 27 тонн вантажів для «Карнівал Сплендор» - частина з них уже доставлена пасажирам, а ті, що лишилася, переправлять на лайнер до заходу сонця або вже наступного дня. «Рональд Рейган» проводив навчання в 200 милях на південь від американського міста Сан-Дієго. Коли стало відомо про НП на борту «Карнівал Сплендор», служба берегової охорони США звернулася за допомогою до моряків. У підсумку, авіаносний корабель, що знаходився в 50 милях від місця події, перервав навчання й відправився на допомогу застряглому лайнеру. 290-метровий лайнер «Карнівал Сплендор» зазнав лиха вранці в понеділок, 8 листопада, коли в машинному відділенні кормової частини судна сталася пожежа. Внаслідок пожежі судно опинилося нерухомим. Зараз до судна підійшов один з двох буксирів, яким необхідно розгорнути дрейфуючий лайнер і доставити його до найближчого порту. Спочатку планували відбуксувати судно до мексиканського міста Енсенада, проте згодом було вирішено пришвартувати його в Сан-Дієго. На борту лайнера, що належить компанії Carnival Cruise Lines, знаходиться 3299 пасажирів і 1167 членів екіпажу.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі